Google mape dobijaju opciju koju smo svi dugo čekali!

1

Google i praćenje lokacije korisnika je bila vest koja se pojavljivala često dugi niz godina. Nakon što je utvrđeno da Google prati korisnike i beleži njihovu lokaciju čak i kada ne koriste uslugu lociranja, Google je rešio da popravi to.

Sada možete onemogućiti Google-u (i bilo kome) da pristupi lokaciji vašeg uređaja sem u slučaju ako koristite aplikacije koje se oslanjaju isključivo na usluge lokacije (kao što su Google Maps i Waze).

Pored toga, Google je dodao još veću kontrolu privatnosti u Android 10 sistemu, a između ostalog i bolju kontrolu pristupa lokaciji uređaja.

Incognito

Ipak, ono što će korisnike najviše obradovati jeste vest da u Google Maps uskoro stiže nova opcija – Incognito mod!

Chrome ima Incognito mod oduvek, Youtube je dobio nedavno, a sada su na red došle i Google mape.

Kada uključite Incognito mod u Google Maps aplikaciji ništa se neće čuvati na vašem nalogu. Dakle, možete pretraživati mesta, koristiti navigaciju, pratiti saobraćaj uživo… i ništa od toga neće biti zapamćeno kada napustite ovaj režim rada.

google-maps-incognito-mode-hero
Google Maps Incognito režim u Android Auto / Photo: Android Police

Ova opcija je obećana na ovogodišnjem Google I/O događaju, ali tek sada neki korisnici dobijaju tu opciju radi testiranja.

Ako želite da isprobate Incognito mod u Google mapama, morate imati Google Maps Preview 10.26 ili noviju verziju.

Da biste uključili Incognito mod u Google Maps aplikaciji potrebno je tapnuti na sliku svog profila u gornjem desnom uglu i izabrati „Turn on Incognito mode„. Nakon toga aplikacija će se zatvoriti i otvoriti u režimu bez arhiviranja sa porukom na vrhu „Incognito mode is on„.

Lično nisam dobio ovo ažuriranje još uvek, iako sam Beta tester i imam rank 6, ali sam došao do animacije na kojoj se vidi ceo ovaj postupak.

incognito-maps-gif
Google Maps Incognito mod na telefonu / Photo: Android Police
Izvori Android Police
Povezano:
1 komentar
  1. momo kaže

    ovo ti je moj bato sve SIJETI GA DJURO, ali ja se pitam zasto gospoda iz googla nije prije vodila racuna o privatnosti nego se tek sada setili da urad. hajde molim vas drugi put ovakve pricice pricajte maloj deci.

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.