Kako brzo i lako zamutiti delove slike online?

Da li ste nekada hteli da pošaljete prijatelju ili objavite sliku na društvenoj mreži i shvatili da bi bilo poželjno zamutiti neke njene delove? Otvaranje Photoshop-a i sličnih robusnih alata za obradu slika je previše za ovako jednu prostu operaciju. Rešenje? Online alat „Facepixelizer„.

Pomoću ovog alata možete:

  • Zamutiti delove slike
  • Pikeslizovati delove slike
  • Dodati Guy Fawkes masku
  • Automatski detektovati lica i primeniti filter
  • Iseći sliku

Alat ne nudi mnogo opcija, ali radi odlično i brzo ono za šta je namenjen.

Kako?

Da biste obradili neku sliku dovoljno je da je prevučete na sajt iz vašeg računara, dodate željene filtere i kliknete „Save Image“.

zamuti sliku online

Automatsko detektovanje lica na slici je veoma korisna opcija ukoliko imate, recimo, grupnu sliku i želite sa sakrijete svačije lice. Ovaj algoritam za prepoznavanje se pokreće u vašem veb-pregledaču i moguće je da nekada neće prepoznati lice (npr. ako je glava okrenuta). U tom slučaju možete prosto kliknuti na to lice i dodati filter.

zamucivanje slike online

Treba još napomenuti da će ovaj alat obrisati EXIF podatke iz slike, što je svakako dodatni plus zbog ovih razloga.

Alternative

Ukoliko niste zadovoljni ovim alatom, evo nekoliko alternativa:

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *