Prodrmajte telefon da uključite lampu (Android)

Noviji Android telefoni imaju ugrađen prekidač (toggle) u panelu sa notifikacijama pomoću kojeg korisnici mogu uključiti lampu (flash). Taj prekidač jeste zgodan i možete u nekoliko poteza uključiti lampu, ali nekada ume da bude nezgodno doći do njega.

Nedavno sam morao na brzinu da uključim lampu i u toj brzini sam ispritiskao sve samo ne taj taster koji treba. Onda sam našao aplikaciju pomoću koje mogu uključiti lampu samo ako protresem telefon. Zgodno, zar ne?

Instalirajte aplikaciju iz Google Play prodavnice i pokrenite je. Pitaće vas da odobrite dozvole za kameru i lampu – odobrite. Dozvole za kameru traži jer aplikacija ima opciju da pokrene kameru kada protresete telefon. Ukoliko vam ta opcija nije potrebna (želite da je koristite samo za lampu) onda možete odbiti tu dozvolu.

Sada otvorite panel „Flashlight“ i uključite opciju „Shake flashlight„. Nakon toga testirajte tako što ćete dva puta prodrmati telefon da uključite, a isto tako i da isključite lampu. Kada omogućite to dobićete još opcija za podešavanje kao što su intenzitet i blokiranje slučajnog uključivanja.

shake-flash-app-options

Aplikacija će u panel sa obaveštenjima postaviti indikator da je aktivna, ali i da je sistem ne bi isključio radi uštede baterije. Inače aplikacija je dosta lagana pa neće sama po sebi trošiti bateriju, ali hoće lampa kada je uključite (da znate ukoliko pratite potrošnju bateriju).

Imajte na umu da dok aplikacija koristi lampu nećete moći da koristite kameru. To je ograničenje u samom Android sistemu pa da znate ukoliko ne budete mogli da uključite kameru dok pričate sa nekim na Messenger-u recimo.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *