Kako kompletno ukloniti „Microsoft Teams“ iz Windows 10?

Microsoft voli da dodaje funkcije koje korisncima ne trebaju. Takođe voli i da onemogući, ili oteža, uklanjanje tih funkcija. Tako je i sa najnovijom „Microsoft Teams“ aplikacijom.

Ova aplikacija samu sebe instalira kada je uklonite i stalno se pokreće sa sistemom – otprilike kao i virus. Da biste je uklonili kompletno, tako da se više ne instalira bez vaše dozvole, morate je ukloniti dva puta.

Uputstvo:

1) Otvorite aplikaciju za podešavanja (Win + i)

2) Idite do ove stranice: Settings > Apps > Apps & features

3) U pretragu unesite „Teams“

4) Sa liste obrišite aplikacije „Microsoft Teams“ i „Teams Machine-Wide Installer

delete microsoft teams for good
Photo: HTG

5) Ponovo pokrenite računar da proverite da li je aplikacije iskorenjena

To je to, aplikacija ne bi trebala više da se pojavljuje. Ako pak želite da je instalirate ponovo, samo je preuzmite sa zvaničnog sajta.

Microsoft je na svom sajtu napisao da će se „Microsoft Teams“ aplikacija uklaniti iz računara ukoliko uklonite Office. Isto tako aplikacija se instalira zajedno sa Office.

Izvori: 1. HTG
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *