Kako kreirati brošure u Microsoft Word-u?

Brošure i dan danas koristi velik broj kompanija, a njihovo kreiranje je lakše nego ikada zahvaljujući raznim softverskim rešenjima. Za kreiranje brošura možete koristiti i samo Word.

Word čak nudi i gotove šablone za brošure koji su spremni za uređivanje i štampanje. Ukoliko pak ne želite da koristite šablone, možete kreirati brušure od nule takođe.

Šabloni za brošure

Kao što sam pomenuo Word vam nudi besplatno šablone za brošure koje možete prilagoditi svojim potrebama. Da biste ih koristili potrebno je da:

1. Otvorite Word i izaberete „New

2. U pretragu ukucajte „brochure“ i sačekajte da se kreira spisak

word brosure sabloni

3. Sada izaberite sa spiska neki šablon koji vam se dopada

4. Kliknite na „Create“ kako biste počeli sa uređivanjem

5. Sada vam preostaje još samo da izmenite sadržaj i sačuvate / ištampate

word brosure sabloni

Kreiranje brošure od nule

Kada kreirate brošuru pomoću šablona onda vam je gotovo sve već podešeno. Ako pak želite da krenete od nule, morate sve sami podesiti pre nego što uopšte počnete da ubacujete sadržaj.

0. Kreirajte novi prazan Word dokumenat kao i obično što radite

1. Kliknite „Layout“ pa izaberite „Orientation – Landscape“. Ovo je neophodno za savijanje brošure na tri dela.

word brosure od nule

2. Sada na istoj kartici Layout kliknite „Margins“ pa izaberite „Narrow„. Za brošuru poželjno je imati što više mesta za rad, a nije vam potrebno da imate „sigurnu zonu“ za bušenje i heftanje.

word brosure od nule

3. Kada ste to uradili potrebno je da dodate kolone. To radite u istoj kartici Layout. Pod sekcijom „Page Setup“ kliknite na „Columns“ i videćete spisak predefinisanih podešavanja. Standardno za brošure jeste opcija „Three“ pa možete za početak to izabrati. Kasnije se možete poigrati u sekciji „More columns…“

word brosure od nule

4. Ostalo vam je još da dodate sadržaj! Imate spreman papir i trebate još da dodate tekst i slike po želji. Kada to uradite možete štampati ili sačuvati.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *