Uklonite pozadinu sa slike jednim klikom!

Uklanjanje pozadine sa slika ume da bude iscrpljujuć posao ako to radite ručno. Većina ljudi ni ne zna kako da koristi napredne alate (kao što je Photoshop) i ukloni pozadinu.

Ukoliko ni vi ne znate, ili nemate vremena, da uklanjate pozadinu sa neke slike, ovaj AI alat će vam pomoći.

Online alat

Radi se o online alatu remove.bg iza kojeg stoji veštačka inteligencija, a koji uklanja pozadine sa gotovo svih slika u nekoliko trenutaka.

Sve što trebate da uradite jeste da pošaljete sliku i sačekate koji trenutak, alat će sve odraditi automatski. Dakle, ne morate ništa označavati na slici, alat će prepoznati objekat i pozadinu i ukloniti je.

Umesto pozadine biće prazan sloj što znači da ćete obrađenu sliku moći da postavite na neku drugu pozadinu, tj. da koristite kao zaseban sloj.

Ako se pitate koliko dobro radi, verujte mi – radi odlično!

Večiti problem kod uklanjanja pozadine sa slike jeste raščupana kosa i sve te dlake koje je gotovo nemoguće označiti. Ovaj alat uklanja pozadinu iza kose bez ikakvih problema. Isto važi i kada se radi o senkama, staklima, mutnim pozadinama…

ukloniti-pozadinu-sa-slike-besplatno-demo

Na slici iznad možete videti jedan primer, a na ovom linku mnogo više. Obratite pažnju na kompleksne pozadine, senke, krzno, stakla od automobila, slične boje objekata i pozadine.

Cena?

Ako se uopšte ne registrujete možete koristiti ovaj alat besplatno bez ograničenja po pitanju broja obrađenih slika. Ipak, slike ćete dobiti samo u „Preview“ rezoluciji, tj. neće prelaziti nekih 600×400 piksela.

Ako pak napravite besplatan nalog, imaćete mogućnost da preuzmete jednu sliku mesečno u punoj veličini (do 25MB), a ostale u „Preview“ veličini.

Trik: ukoliko ne želite da plaćate pakete (vidi cenu ispod) možete preuzeti u „Preview“ rezoluciji sliku, obraditi je u toj rezoluciji, pa na kraju finalnu verziju slike uvećati pomoću ovog besplatnog AI alata!

Ako vam treba više slika, ovo su neke od cena: 9$ za 40 slika mesečno, 89$ za 500 slika mesečno, 389$ za 2.800 slika mesečno… sve što ne potrošite prenosi se u naredni mesec (do pet puta).

Ako vam ti planovi ne odgovaraju, možete izabrati neki od „pay as you go“ paketa. U tom slučaju plaćate samo onoliko slika koliko želite.

U svakom slučaju, kompletan cenovnik možete pogledati na ovom linku.

Bilo koji plan da izaberete, pa i besplatan, dobićete mogućnost dodatnog uređivanja slike u punoj rezoluciji. Recimo, možete postaviti neku drugu pozadinu iza izdvojenog objekta ili dodatno zamutiti originalnu pozadinu. Te obrađene slike se ne naplaćuju dodatno.

ukloni pozadinu sa slike edit

Dodatne pogodnosti za registrovane

Za one koji žele više, postoji i API koji dobijate u svakom paketu. U besplatnom dobijate 50 pregleda (Preview) preko API poziva.

Dobijate i dodatak za Photoshop ukoliko smatrate da njegov algoritam za uklanjanje pozadina nije dovoljno dobar.

I za kraj dobijate mogućnost da preuzmete alat za Windows, Linux ili Mac računar.

Pokreni alat

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *