Kako sakriti određene elemente na bilo kom sajtu?

0

Da li koristite neki sajt često ali vam smetaju neki njegovi delovi? Da li biste želeli da uklonite te delove sa sajta? Ako je odgovor DA, onda nastavite da čitate.

U ovom članku ću vam preporučiti nekoliko Chrome dodataka pomoću kojih možete u par klikova ukloniti bilo koji element na nekom sajtu. Ima i jednostavnijih i komplikovanijih dodataka, tako da će biti za svakog po nešto.

1) Click to remove element

Ovaj dodatak je veoma jednostavan za korišćenje: kliknite na ikonicu dodatka, kliknite na elemenat koji želite da uklonite, kraj!

Dodatak će sačuvati u lokalnoj bazi informacije o tome koje elemente ste uklonili, a možete i odrediti na kojim sajtovima će samo neki element biti uklonjen.

2) Elementhider

Ovaj dodatak radi malčice drugačije: umesto da birate koje elemente da ukloni, vi zadajete reči koje elementi sadrže. Recimo, možete zadati reč „Sponsored“ i dodatak će ukloniti elemente koji sadrže tu reč.

Možete koristiti i „Test“ mod ukoliko želite samo da vidite koje elemente će dodatak ukloniti nakon što napravite filter. Svi elementi koji će biti uklonjeni dobiće zeleni okvir.

3) Customblocker

Ovaj dodatak ima najviše opcija i preporučujem ga naprednijim korisnicima. I ovaj ima opciju „klikni i ukloni“, ali takođe ima i fina podešavanja.

Pa tako imate RegEx, CSS selektore, Case Sensitive, ključne reči… itd. Svakako vredi probati jer možete napraviti zaista precizne filtere.

4) Word replacer II

Ovaj dodatak će zameniti reči na veb stranici umesto da blokira elemente. Malo drugačiji koncept ali ukoliko vam baš to treba ona bacite pogled. Već sam pisao o tom dodatku pa pročitajte malo više o njemu na ovom linku.

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.