Ove slike su zapravo kodirane u HTML-u i CSS-u!

Kada pogledate slike iz ovog članka pomislićete da su naslikane na papiru/platnu bojama i četkicom, ali nisu. Sve slike koje budete videli su zapravo iskodirane pomoću HTML-a i CSS-a.

Veb developer Diana Smith ima malu kolekciju slika koje je „naslikala“ pomoću HTML-a i CSS-a, a svoje radove je okačila i na Github.

Ona je sve svoje slike kodirala za Chrome jer je to najnapredniji veb pregledač. Ako pokušate da otvorite slike u Opera-i, Internet Explorer-u, ili možda čak Netscape-u, samo ćete se uplašiti.

Ispod možete videti njene slike, kao i intervju koji je dala za Vice.

Na kraju ću ostaviti embedovane statuse sa Twitter-a od korisnika koji su ove slike pokušali da otvore u nekom zastarelom veb pregledaču.

https://www.facebook.com/vicenews/videos/370559090286411/
https://twitter.com/richardkotze/status/1191681767142502400
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *