[Chrome] Dodajte pravu Google pretragu u novom tabu

Kada otvorite novi tab u Chrome-u imate polje za Google pretragu. Međutim, to polje služi samo da vas prebaci na Omnibox gde završavate kucanje i izvršavate pretragu.

Ako želite da namestite da se ta pretraga na novoj kartici ponaša isto kao i prava pretraga na Google-u, onda ispratite ovaj članak do kraja.

Dakle, nova pretraga funkcioniše isto kao i ona na Google sajtu: unesete reči, dobijete predloge, izaberete neki rezultat i to se otvori u Google-u. Ako izaberete konkretnu veb adresu ona će se otvoriti odmah.

Nije velika razlika ali mnogi su navikli da koriste predloge koje im Google prikaže tokom kucanja pa je ova opcija dosta korisna.

Uputstvo

1) Ažurirajte Chrome na najnoviju verziju (trenutno je 79.0.3945.88)

2) U adresnu traku (Omnibox) kopirajte i otvorite ovaj link: chrome://flags/#ntp-realbox

3) Za tu stavku stavite zastavicu na „Enabled

real google search flag

4) Pojaviće se na dnu taster kojim ponovo pokrećete Chrome – kliknite

5) Sada otvorite novu karticu i videćete Google pretragu, unesite neki pojam

Napomena: ako koristite neki dodatak koji menja izgled i funkcionalnost nove kartice (nekoliko primera), onda ga morate isključiti kako bi se aktivirala podrazumevana nova kartica.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *