Kako omogućiti grupisanje kartica u Chrome-u?

Mnogi korisnici imaju previše otvorenih kartica i teško se snalaze u njima. Jedno od rešenja jeste grupisati kartice deleći ih u prozore, ali to nije idealno. Ako spadate u ovu grupu ljudi i želite bolje organizovane kartice – ispratite ovaj članak.

Dakle, grupisanje kartica u Chrome-u do sada nije postojalo i korisnici su kartice grupisali tako što su ih raspoređivali u zasebne prozore.

Google je dodao opciju za grupisanje kartica u glavnu verziju Chrome-a, ali pod zastavicom (flags).

Uputstvo

Prvo je potrebno da otvorite podešavanja zastavica u Chrome-u. To je lako: otvorite novu karticu i u adresnu traku nalepite „chrome://flags„.

Sada u polje za pretragu unesite „Tab groups“ i pojaviće se istoimena stavka.

Stavite „Enabled“ i ponovo pokrenite Chrome klikom na „Relaunch“ taster koji se pojavio na dnu ekrana.

chrome grupisanje kartica

Korišćenje „Tab Groups“ opcije

Sada možete grupisati kartice tako što ćete držati CTRL i levim klikom označiti kartice. Sada kliknite desnim klikom na neku od tih kartica pa izaberite „Add to new group“.

Kada kreirate novu grupu Chrome će joj dodeliti neku boju. Ako kliknete na tačkicu levo od grupe kartica moći ćete da promenite boju i dodate naziv grupi.

chrome grupisanje kartica

Ako želite da dodate neku karticu u postojaću grupu, samo kliknite desnim klikom na nju i pređite kursorom preko stavke „Add to existing group“. Videćete spisak postojaćih grupa pa samo kliknite na onu u koju želite da dodate karticu.

Karticu u grupu možete ubaciti i tako što ćete je prevući između obojene tačke sa nazivom grupe i prve kartice u toj grupi.

Ako karticu prevučete iz grupe negde drugde, ona će automatski biti izbačena iz iste.

Ova opcija je još uvek eksperimentala (zato se i nalazi pod Flags) pa su moguće greške.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *