Kako saznati ŠIFRU za WiFi? (Android, iOS)

Putujete i nemate pojma gde imate besplatan WiFi. Umesto da tražite svuda po gradu sumnjive otključane WiFi pristupne tačke, možete se povezati na zaključane. Kako?!

U ovom članku ću napisati uputstvo kako da saznate šifru za skoro svaki zaključan WiFi. Možda zvuči nemoguće, ili čak neka prevara, ali nije. Zaista postoji jednostavan način da se povežete na skoro svaki zaključan WiFi, bilo gde u svetu!

Ne, ne morate biti haker i koristiti razne alate i hardverske dodatke, potrebna vam je samo internet konekcija za instalaciju jedne aplikacije i to je to.

Radi se, dakle, o aplikaciji pod nazivom „Instabridge„.

Kako radi Instabridge?

Ova aplikacija se oslanja na zajednicu korisnika za pribavljanje lozinki za WiFi pristupne tačke svuda u svetu.

To znači da što više ljudi čuje za ovu aplikaciju više će lozinki biti u bazi. Isto tako svako ko doprinese bazi dobiće poene koje može iskoristiti za beneficije u aplikaciji.

Ako ne želite ne morate doprineti, možete koristiti aplikaciju samo za povezivanje na već dodate WiFi pristupne tačke.

Odmah po pokretanju aplikacije videćete listu WiFi pristupnih tačaka u okolini sa dostupnim lozinkama.

Možete tapnuti na „Show password“ da vidite lozinku, a možete se i odmah povezati na taj WiFi.

Podrazumevano je podešeno da se aplikacija automatski poveže na prvi dostupan WiFi, a to možete isključiti u opcijama.

Kada otvorite neki WiFi možete videti više informacija, kao što su brzina, adresa, udaljenost od vas, koji korisnik je poslednji dodao lozinku…

Klikom na „Map“ možete videti mapu sa svim WiFi pristupnim tačkama u okolini, a kada kliknete na neku videćete sve potrebne informacije, kao i šifru.

Deljenje lozinke

Kao što sam napisao ova aplikacija se oslanja na doprinos zajednice korisnika. Ako želite da doprinesete možete se registrovati pa podeliti šifru za neki WiFi.

To možete učiniti tako što ćete kliknuti na „Share WiFi„, izabrati WiFi za koji znate šifru i uneti šifru u polje koje se pojavi.

Možete izabrati da li se radi o privatnoj ili javnoj mreži. Privatne mreže su ruteri koji se uglavnom nalaze u kućama i stanovima, a javne se odnose na kafiće, restorane…

Aplikacija je dostupna za Android iOS, potpuno je besplatna i možete je preuzeti sa sledećih linkova:

Izvori: 1. androidauthority
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

12 komentara

 1. Ima li aplikacija za kuvni wifi za sifre. Netreba meni instabrige za kafice. Vec da komsiji probalim sifru. Ako ko to zna neka da link. Hvala

  • Mislite „ne radi“? Naravno, ne radi za svaki WiFi, napisao sam da se aplikacija oslanja na zajednicu korisnika. Dakle, zavisi od korisnika, ne aplikacije, da li će raditi ili ne.

 2. Zašto onda pored svake aplikacije pririkom odabira piše da je „Aplikacija kompatibilna sa uređajem“ ako je zastarela verzija. Po logici bi trebalo da Google ispiše stariji sistem ili tako nešto. Pogotovo što na profilu postoji taj i taj mobilni prijavljen

  • Kompatibilnost se odnosi na to da su biblioteke, funkcije i generalno ceo kod, kompatibilni sa tom nekom Android verzijom. E sad, hardver zastareva brže nego softver, a aplikacije zahtevaju sve jači hardver, i zato se dešava da telefon sporije pokreće aplikacije. Zato je potrebno menjati telefon na 2-3 godine.

 3. Nije tačno, pola Evrope sam prošao a pre polaska na putešestvije skinuo sam ovu aplikaciju na nagovor drugara. Samo na par mesta sam uspeo da se konektujem (od par stotina) , svuda je stara šifra i telefon se ne konektuje sam. Dakle glupost obična

  • Ja sam se u Madridu povezao na gotovo svaki WiFi preko ove aplikacije. U Budimpešti nisam imao mnogo potrebe za ovom aplikacijom ali pomogla mi je kada mi je zatrebalo. U Pragu je slabije radila, ali 8/10 pokušaja je bilo uspešno. Da ne nabrajam redom, uglavnom radila je gotovo stalno i spasila me je dosta puta (najviše kada mi je trebala Walk navigacija).

 4. Ne bih da hejtujem, ali ako želite wifi, prvo morate imati wifi, tako da se ovime ništa ne rešava. Aplikacija radi putem interneta.

 5. Dotičnu aplikaciju sam instalirao pre 4 meseca i brže bolje reistalirao 3 put mi je uspela da ukoči android 7 iz meni nepoznatog razloga pogotovo kad sam aktivirao da mi pokaže pristupne tačke na google mapi

  • Budući da se radi o Android 7 sistemu uređaj je sigurno zastareo. Google mape umeju da povuku dosta resursa, pogotovo kada se na njih postave POI. Ako se uzme i u obzir sporija konekcija, sve to dovodi do sporog rada aplikacije. A možda je i tada aplikacija imala neke bagove koje su sada ispravili.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *