Kako saznati ŠIFRU za WiFi? (Android, iOS)

11

Putujete i nemate pojma gde imate besplatan WiFi. Umesto da tražite svuda po gradu sumnjive otključane WiFi pristupne tačke, možete se povezati na zaključane. Kako?!

U ovom članku ću napisati uputstvo kako da saznate šifru za skoro svaki zaključan WiFi. Možda zvuči nemoguće, ili čak neka prevara, ali nije. Zaista postoji jednostavan način da se povežete na skoro svaki zaključan WiFi, bilo gde u svetu!

Ne, ne morate biti haker i koristiti razne alate i hardverske dodatke, potrebna vam je samo internet konekcija za instalaciju jedne aplikacije i to je to.

Radi se, dakle, o aplikaciji pod nazivom „Instabridge„.

Kako radi Instabridge?

Ova aplikacija se oslanja na zajednicu korisnika za pribavljanje lozinki za WiFi pristupne tačke svuda u svetu.

To znači da što više ljudi čuje za ovu aplikaciju više će lozinki biti u bazi. Isto tako svako ko doprinese bazi dobiće poene koje može iskoristiti za beneficije u aplikaciji.

Ako ne želite ne morate doprineti, možete koristiti aplikaciju samo za povezivanje na već dodate WiFi pristupne tačke.

Odmah po pokretanju aplikacije videćete listu WiFi pristupnih tačaka u okolini sa dostupnim lozinkama.

Možete tapnuti na „Show password“ da vidite lozinku, a možete se i odmah povezati na taj WiFi.

Podrazumevano je podešeno da se aplikacija automatski poveže na prvi dostupan WiFi, a to možete isključiti u opcijama.

Kada otvorite neki WiFi možete videti više informacija, kao što su brzina, adresa, udaljenost od vas, koji korisnik je poslednji dodao lozinku…

Klikom na „Map“ možete videti mapu sa svim WiFi pristupnim tačkama u okolini, a kada kliknete na neku videćete sve potrebne informacije, kao i šifru.

Deljenje lozinke

Kao što sam napisao ova aplikacija se oslanja na doprinos zajednice korisnika. Ako želite da doprinesete možete se registrovati pa podeliti šifru za neki WiFi.

To možete učiniti tako što ćete kliknuti na „Share WiFi„, izabrati WiFi za koji znate šifru i uneti šifru u polje koje se pojavi.

Možete izabrati da li se radi o privatnoj ili javnoj mreži. Privatne mreže su ruteri koji se uglavnom nalaze u kućama i stanovima, a javne se odnose na kafiće, restorane…

Aplikacija je dostupna za Android iOS, potpuno je besplatna i možete je preuzeti sa sledećih linkova:

Izvori androidauthority
Povezano
PRIKAŽI KOMENTARE (11)