Procureo video Samsungove nevidljive tastature!

2

Na koreanskom Samsung Community sajtu pojavio se video snimak na kojem se jasno vidi kako radi Samsung nevidljiva tastatura zvana „SelfieType„.

U video snimku se vidi kako SelfieType radi na telefonima, tabletima i savitljivim uređajima, u vodoravnom i uspravnom položaju.

Takođe se može videti kako se sa lakoćom sastavljaju mejlovi, pišu beleške i poruke.

Kako SelfieType radi?

Samsung je u saradnji sa C-Labs razvijao tehnologiju koja će doneti korisnicima nevidljivu virtualnu tastaturu, a koja će raditi samo pomoću prednje (selfi) kamere i veštačke inteligencije.

Tako je, dobro ste pročitali, ova tehnologija će zahtevati samo prednju kameru, što znači da neće biti potrebe za dodatnim hardverom!

Tehnologija koja prati pokrete prstiju je zvanično potvrđena od strane Samsunga, a koliko će dobro raditi ostaje nam da vidimo. Ipak, u promo video snimku se vidi kako ova tehnologija radi bez greške.

samsung nevidljiva tastatura
Slika: Samsung Newsroom

Jedini problem ovde je nedostatak povratne informacije prilikom kuckanja, što je mnogima veoma bitno. Isto tako korisnik će morati da zna „slepo“ kucanje veoma dobro.

Ali, ne smemo zaboraviti da ova opcija ni nije kreirana sa idejom da zameni klasične tastature, već da nam olakša rad i rastereti nas dodatnih periferija dok smo u pokretu.

Kada će nam ova tehnologija biti dostupna?

Samsung je potvrdio da će SelfieType predstaviti na CES 2020 događaju koji će se održati od 7. do 10. januara u Las Vegasu.

Iz video snimka možemo zaključiti i da će ova funkcija do korisnika flagship uređaja doći preko ažuriranja.

Prema mojoj proceni ovu opciju će dobiti svi Samsung mobilni uređaji iz 2018. godina i noviji.

Povezano:
2 komentara
  1. David kaže

    jel je neko video „nevidljivu“ tastaturu od objave teksta prošlo 10 meseci i nešto sitno

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.