Misliš da si dobar UX dizajner? Uradi test!

2

Biti UX dizajner nije nimalo lako: moraš izdizajnirati interfejs koji će biti intuitivan i imati smisla svakom korisniku kojem je namenjen.

Svaki detalj je bitan, treba obratiti pažnju na svaki piksel i boju, a uz sve to imati na umu ciljnu grupu korisnika i njihove potrebe.

Krajnji korisnici često i ne primete neke greške u dizajnu, recimo da je ikonica pomerena piksel gore, a UX dizajneri to svakako primete i često ih nervira.

Ukoliko ste UX dizajner i mislite da imate dobro oko za detalje, možete se testirati na ovom testu:

O testu

Test je veoma jednostavan: pred vama su dve slike dizajna nekog elementa sa sajta ili aplikacije. Vaš zadatak je da izaberete dizajn koji je tačniji, odnosno koji bolje izgleda.

Zadaci su raspoređeni u tri kategorije: lako, srednje i teško, s tim što su prva tri zadatka tutorijal.

U nekim slučajevima će dve slike izgledati gotovo identično, ali razlika uvek postoji. Recimo, razlika može biti boja ikonica, poravnanje, dužina linije, pozadina teksta…

Ukoliko ne uspete da prepoznate razliku izaberite ono što vam „na oko“ lepše deluje. Ako pogrešite – nećete dobiti poene; ako pogodite – dobijate poene.

Svaki put kada izaberete neki dizajn dobićete i opciju „Compare„. Klikom na taj taster na mesto slike koju ste izabrali pojavljuje se ona druga. Tako možete menjati te dve slike kako biste jasnije videli razlike između njih.

Ovo je moj prvi rezultat:

ux design free test online

Koliko poenta ste vi osvojili? Ostavite u komentaru.

Izvori cantunsee.space
Povezano:
2 komentara
  1. Ajdin kaže

    Odlican si Stefan, bolji za 50 od mene :).
    Moj score je 7530, doduse za 14 min, a radim UI/UX vec 3 godine kao freelance, 1 god u firmi..
    Jos moram da ucim, vratit cu se sljedece godine na test :D

  2. Rene kaže

    Nisam se bavio UX dizajnom, ali sam ipak probao test i rezultat: 7280, rank: SILVER (top 25%). Iskreno, prvi put kada sam pokrenuo test, malo me je smorilo ponavljanje istih slika pa sam odustao. Posle drugog pokušaja ispala je srebrna ali ima primera gde sam posmatrao slike i nema šanse da primetim, recimo, razliku u razmaku između slova u tekstu. Zaključak: nije lako biti UX dizajner :-)

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.