[Windows 10] Dodajte prikaz brzine interneta na Taskbar

Windows ima ugrađenu opciju za prikaz brzine interneta uživo, ali to se nalazi u menadžeru zadataka. Ukoliko biste želeli da vidite u nekom trenutku aktivnost svoje internet konekcije, morali biste da otvorite Task Manager.

To svakako nije baš najzgodnije rešenje i zbog toga u ovom članku pišem o jednom programu pod nazivom „NetSpeedMonitor„.

Ovaj alat ne radi na Windows 8 i 10, ali postoji mali trik koji će vam to omogućiti. Ako imate Windows 7 ili stariji sistem, onda tutorijal preskočite i samo pokrenite instalaciju klasičnim putem.

Korisno: ako želite ovu funkcionalnost na Android uređaju, pročitajte ovaj članak.

Uputstvo

1) Preuzmite NetSpeedMonitor sa ovog linka klikom na „…(US) x64

internet-speed-meter-in-taskbar-windows-10-1

2) Pronađite taj fajl u računaru pa kliknite desnim tasterom miša na njega i izaberite „Properties

internet-speed-meter-in-taskbar-windows-10

3) Sada kliknite na „Compatibility„, čekirajte „Run this program in compatibility mode for“ pa u padajućem meniju izaberite „Previous version of Windows„.

internet-speed-meter-in-taskbar-windows-10

4) Sačuvajte pa pokrenite instalaciju dvoklikom na fajl. Instalacija je uobičajna i ne sadrži dodatne promo programe pa možete samo „Next, Next…“

5) Sada kliknite desnim tasterom miša na Taskbar pa izaberite „Toolbars > NetSpeedMonitor

internet-speed-meter-in-taskbar-windows-10

6) To je to, sada možete podesiti prikaz ako kliknete desnim tasterom miša na sam NetSpeedMonitor Toolbar koji ste upravo dodali.

net speed monitor taskbar windows 10
Izvori: 1. guidingtech
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

5 komentara

  1. DU Meter 7.30 apsolutno najbolji, testirao sam na desetine tih programcica i nemaju sanse da se uopste porede, interfejs, podesavanja… Koristim sedmicu cisto da se zna. P.S. Skinite pro verziju

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *