WordPad dobija ažuriranje koje vam se neće dopasti

1

WordPad se nalazi u Windows sistemu još od Windows 95 verzije. To je poslednja aplikacija za koju bismo pomislili da će dobiti ažuriranje, pogotovo sada nakon mnogih loših ažuriranja samog sistema.

Aplikacija radi veoma dobro pa Microsoft nije imao potrebe da je ažurira i vrši veće izmene. Ipak, uskoro dobija jedno ažuriranje, i to… reklame!

Za one koji možda nisu upoznati sa ovim alatom dovoljno je reći samo da je WordPad je jednostavan editor teksta. Mnogi ga koriste samo u slučaju kada im zatreba napredniji editor teksta, a nemaju Word i slične alate. Integrisan je u sam sistem veoma dobro pa je uvek tu negde „pri ruci“.

Rafael Rivera je Windows istraživač i nedavno je postavio slike WordPad aplikacije sa reklamama na svom Twitter nalogu.

Na slikama se vidi kako Microsoft promoviše svoje Office online alate kao što su Word, Excel i Powerpoint, ali i sam Office paket.

Reklame se pojavljuju ispod alatne trake na vrhu dokumenta, imaju žutu pozadinu i akcioni taster.

Besplatno nije besplatno

Ovo nije prvi put da vidimo kako Microsoft promoviše svoje alate unutar drugih alata – setimo se kalendara i email aplikacija u Windows 10 sistemu.

Čak i sam Windows 10 sistem dolazi sa preinstaliranim aplikacijama, igricama i reklamama u Start panelu.

Kada je Microsoft pre nekoliko godina ponudio besplatan prelazak na Windows 10 (što još uvek radi), mnogi su se pitali da li postoji skrivena cena toga. Sada vidimo da postoji.

Ipak, dobra stvar u svemu tome je što te sve reklame možete zatvoriti, ili obrisati aplikacije, i više ih nećete videti. To nije slučaj sa klasičnim reklamama u drugim besplatnim programima koje se pojavljuju non-stop.

Izvori techradar
Povezano:
1 komentar
  1. Dragan kaže

    Super je! Kao i sve ostalo na ovom sajtu – korisne informacije za zve koji se ozbiljno i aktivno bave IT.
    Bravo majstore!

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.