[Android] Indikator brzine interneta u status baru

Pre nekoliko dana pisao sam o programu pomoću kojeg možete dodati indikator brzine interneta u Windows Taskbar i dobio pitanje „Postoji li nešto za telefon?“. Postoji, i ovaj članak je upravo o tome.

Aplikacija pod nazivom „Net Speed Indicator“ radi upravo to: dodaje indikator brzine interneta u panel sa obaveštenjima.

Kada je instalirate, i pokrenete, u statusnoj traci na vrhu ekrana će se pojaviti indikator brzine. Kada proširite obaveštenja imaćete i detaljniji prikaz: download, upload, broj prenetih gigabajta danas, ovog meseca, preko WiFi, preko mobilne mreže.

Da biste dobili taj detaljniji prikaz potrebno je da pri prvom pokretanju aplikacije tapnete na „Grant usage access“ i dozvolite joj permisije za beleženje tih podataka.

Preporučujem vam da odete i u podešavanja pa podesite aplikaciju kako vam najviše odgovara. Ovo su moja podešavanja:

  • Dark mode: ON
  • Notification icon: Upload/Download
  • Notification settings: Silent, Do not show on lock screen
  • Don’t update when screen is off: ON
  • Start on device boot: ON

Autor je napomenuo da je aplikacija u ranoj fazi izrade i da je to-do lista veoma dugačka tako da možemo očekivati još dosta opcija.

U svakom slučaju aplikacija je besplatna i možete je preuzeti već sada:

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *