38.000 Flash igrica arhivirano i dostupno za igranje offline

Flash će i zvanično biti izbačen iz upotrebe 31. decembra 2020. godine. Pošto je kreiran velik broj igrica pomoću Flash-a, bila bi prava šteta da sve odu u zaborav.

I ja se često setim igranja Flash igrica u slobodno vreme na časovima informatike u osnovnoj školi – jedno od lepših sećanja.

Upravo zbog toga su ljudi iz BlueMaxima arhivirali više od 38.000 (tačnije 38,526) Flash igrica i smestili ih u program „Flashpoint“ kako bi mogle da se igraju offline.

Ovaj program dolazi u dve verzije: Ultimate verzija teži 288 GB i sadrži sve igrice u sebi; Infinity verzija teži 256 MB i igrice se preuzimaju sa servera po potrebi.

Program sadrži listu igrica, a da biste pokrenuli neku dovoljno je samo da dvokliknete na naslov. Igre se pokreću u zasebnom prozorčiću u Flash Player-u.

Pored svake igre možete videti više detalja o njoj, kao što su autori, izdavač, izvor, alternativni nazivi…

desktop-tower-defense flash
Izvor: bleepingcomputer

Program je besplatan i možete ga preuzeti sa zvaničnog sajta – link.

Imajte na umu da nisu baš svi autori igrica sa spiska dali ekskluzivne dozvole BlueMaxima kompaniji da preuzmu i sačuvaju njihove igrice.

Ali oni su naveli da im nije toliko bitno pitanje legalnosti koliko im je bitno da se te igre sačuvaju od zaborava.

„Jedini pravi odgovor je da niko ne zna i niko ne bi trebao da brine oko toga. Igre koje imaju sat koji otkucava do njihovog izumiranja bi trebale da budu sačuvane sada, što je pre moguće.“ – naveli su u FAQ sekciji.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *