iOS preuzima još jednu korisnu opciju od Android-a

iOS operativni sistem je oduvek bio dosta zatvoren te korisnicima nije pružao mnogo opcija. Pa samo do pre nekoliko godina korisnici iPhone telefona nisu mogli promeniti ton zvona, što je velika sramota za pametne telefone sa tom cenom.

Vremenom je Apple uvodio u svoj iOS sistem razne korisne opcije koje su se na Android-u nalazile oduvek. Primera radi: panel sa obaveštenjima, quick settings, 3D-touch, izbor tastature, slikanje panorame… i još mnogo toga.

Kako je iOS dobijao sve više Android funkcija postajao je sve bolji i bolji tako da je danas skoro pa upotrebljiv.

Ipak, jedna mogućnost je nedostajala i to je pogotovo nerviralo korisnike. Tako je, radi se o izboru podrazumevanih aplikacija.

Android korisnici imaju oduvek mogućnost da izaberu preko koje aplikacije žele da, recimo, otvoraju linkove, mejlove, mape… što nije slučaj kod iOS sistema.

Prema Bloomberg novinaru Marku Gurmenu Apple razmatra da uvede mogućnost biranja podrazumevanih aplikacija u iOS uređajima.

Prema ljudima koji su upoznati sa time ovo je za sada samo ideja unutar kompanije. Ipak, to bi bila velika promena za Apple jer već sada imaju 38 svojih aplikacija među kojima su Safari, Mail, Messages, Maps…

Podsetimo se da je Apple nedavno dozvolio svom asistentu Siri da pušta muziku na Spotify, a prema Gurmenu Apple takođe razmišlja o tome da popusti restrikcije po pitanju aplikacija koje će raditi sa HomePods.

Veruje se da će se ove promene dopasti iOS korisnicima jer će im dati veću slobodu, koju su Android korisnici inače imali oduvek. Ali, ostaje nam da vidimo.

Izvori: 1. engadget
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *