Microsoft ima nove ikonice za Windows 10 i mobilne aplikacije

1

Ikonice za Windows operativni sistem su se do sada menjale pet puta od 2001. godine, i svaki put je dizajn bio potpuno drugačiji od prethodnog. Ovoga puta dizajn je, pa reklo bi se, kombinacija prethodnih.

Nove ikonice su rađene po principu Fluent Design sistema: imaju boju, dubinu, meke ivice, blage gradijente. Mene taj dizajn najviše podseća na kombinaciju onih iz 2005. i 2015. godine.

evolution of windows icons
Evolucija Mail ikonice kroz vreme (klik da uveličaš) / Photo: Microsoft

Dodavanjem boja takođe se dobija kohezivan jezik dizajna na platformama: ikonica u Windows 10 ista je i na Android-u, iOS-u i Mac-u“ – Christina Koehn, glavna direktorica dizajna u Microsoft-u, objasnila je u postu na blogu. „Novi zaobljeni uglovi u interfejsu Windows 10 sistema postižu isti cilj: čineći ove ikone kao da žive u stvarnom svetu; nešto poznato i pristupačno za shvatiti“ – dodaje ona.

Nove ikonice bi već sada trebali da vide Fast Ring Insider korisnici, nakon toga Slow Ring i na kraju korisnici stabilnih verzija Windows 10 sistema. Ikonice će se ažurirati kroz same aplikacije.

new microsoft icons 2020
Microsoft ikonice 2020. (klik da uveličaš) / Photo: Microsoft

Kao što možete videti na slici iznad, Microsoft je redizajnirao ikonice za gotovo sve svoje sistemske aplikacije, među kojima su File Explorer, Office, Windows Defender, Calendar, Calculator, Mail, Snipping Tool, i Microsoft Store.

Kako se vama čine nove ikonice? Koji dizajn vam je najbolji do sada?

Izvori Microsoft Blog Bleepingcomputer
Povezano:
1 komentar
  1. Sale kaže

    Meni je ovaj poslednji dizajn definitivno najbolji. Iznenadio sam se kada sam video promenjenu ikonicu Pošte.

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.