Srbija među 23 punopravne članice novoformljene evropske esports federacije

0

U zgradi Evropskog parlamenta u Briselu 21. februara zvanično je formirana evropska esports federacija, koju čine 23 članice, od kojih je jedna i srpska esports asocijacija.

Cilj ove federacije je da okupi što već broj igrača u Evropi i na taj način stvori bolju budućnost za gejming zajednicu, što Evropi, tako i u svetu.

Tokom dvodnevnog kongresa, EEF je birao predsednika, upravne odbore i komitete.

Prvi predsednik federacije je Hans Jagnov iz Nemačke, koji takođe vodi nemačku federaciju za esports ESBD. Izabran je sa 91 odsto ukupnog broja glasova.

Potpredsednik je Karol Caganj iz Slovačke, a dodatni članovi odbora su Emin Antonian (Rusija), Ido Broš (Izrael) i Alper Ozdemir (Turska).

Ovo je veliki uspeh za Srbiju, koja je od sada zvanično punopravni član ove federacije. Među ostalim članicama nalaze se i ruska esports asocijacija, finska, portugalska, slovačka, izraelska, nemačka itd.

Ponosni smo što smo postali jedna od 23 članice koje su oformile Evropsku esports federaciju. Naš trud, upornost i posvećenost radu u asocijaciji je nagrađen, kao što smo se i nadali. Veoma je važno što je Evropa prepoznala Srbiju kao punopravnu članicu„, izjavio je predstavnik srpske esports asocijacije u Briselu, Nikola Jordanoski.

„Saznaj Novo“ je zvanični medijski SeSA partner. Sva dešavanja vezana za e-sport u Srbiji možete pratiti na ovom blogu. Link do svih tekstova: sn.rs/8u3sz

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.