Srbija među 23 punopravne članice novoformljene evropske esports federacije

0

U zgradi Evropskog parlamenta u Briselu 21. februara zvanično je formirana evropska esports federacija, koju čine 23 članice, od kojih je jedna i srpska esports asocijacija.

Cilj ove federacije je da okupi što već broj igrača u Evropi i na taj način stvori bolju budućnost za gejming zajednicu, što Evropi, tako i u svetu.

Tokom dvodnevnog kongresa, EEF je birao predsednika, upravne odbore i komitete.

eef sesa potpisivanje

Prvi predsednik federacije je Hans Jagnov iz Nemačke, koji takođe vodi nemačku federaciju za esports ESBD. Izabran je sa 91 odsto ukupnog broja glasova.

Potpredsednik je Karol Caganj iz Slovačke, a dodatni članovi odbora su Emin Antonian (Rusija), Ido Broš (Izrael) i Alper Ozdemir (Turska).

Ovo je veliki uspeh za Srbiju, koja je od sada zvanično punopravni član ove federacije. Među ostalim članicama nalaze se i ruska esports asocijacija, finska, portugalska, slovačka, izraelska, nemačka itd.

Ponosni smo što smo postali jedna od 23 članice koje su oformile Evropsku esports federaciju. Naš trud, upornost i posvećenost radu u asocijaciji je nagrađen, kao što smo se i nadali. Veoma je važno što je Evropa prepoznala Srbiju kao punopravnu članicu„, izjavio je predstavnik srpske esports asocijacije u Briselu, Nikola Jordanoski.

eef sesa potpisivanje

„Saznaj Novo“ je zvanični medijski SeSA partner. Sva dešavanja vezana za e-sport u Srbiji možete pratiti na ovom blogu. Link do svih tekstova: sn.rs/8u3sz

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.