[email protected]: pomozite u pronalaženju leka za Korona virus

0

[email protected] (Pande Lab, Stanford University) je projekat koji koristi doniranu procesorsku snagu računara širom sveta u svrhe simuliranja proteinskog savijanja.

Ove simulacije su veoma zahtevne po računar ali i veoma bitne za razumevanje bolesti i pronalaženje leka za terapije protiv njih.

Početkom februara najavili su da se udružuju sa ostalim COVID-19 istraživačkim laboratorijama kako bi pomogli da se istraži taj virus i pronađu potencijalni lekovi za terapije.

Preuzimanjem [email protected], neiskorištene računske resurse možete donirati Konzorcijumu [email protected], gde istraživači rade na unapređenju našeg razumijevanja strukture potencijalnih lekova za 2019-nCoV koji bi mogli pomoći u osmišljavanju novih terapija. Podaci koje nam pomažete da generišemo se brzo i otvoreno distribuiraju kao deo otvorene naučne saradnje više laboratorija širom sveta, pružajući istraživačima nove alate koji mogu otključati nove mogućnosti za razvoj lekova koji spašavaju život“ – naveli su u svom blog postu.

Kako vi možete pomoći?

Ukoliko imate računar koji vam svakako radi i dok ga ne koristite, možete donirati tu neiskorištenu procesorsku snagu projektu [email protected]

Sve što treba da uradite jeste da porkenete FaH klijent i podesite ga da koristi procesorsku snagu u svrhe istraživanja „Any Disease„. U to spadaju projekti 1174111742, i 11743 koji se tiču Korona virusa.

Ukoliko želite možete podesiti da se računar koristi stalno u te svrhe, ili samo dok je u Idle stanju (dok ga ne koristite vi). Isto tako možete podesiti količinu procesorske snage koju želite da donirate.

Imajte na umu životni vek računara, buku, i potrošnju el. energije kada podešavate ove opcije. Podesite onako kako vama najviše odgovara na osnovu toga kako i koliko koristite računar.

Možete donirati anonimno ili pod svojim identitetom. Možete se i priključiti timu ili kreirati novi tim pa pozvati druge.

Ako želite da se priključite timu „Saznaj Novo“, izaberite svoje ime i za „Team Number“ stavite „237090„.

Ime i Team Number možete uneti tako što ćete, nakon startovanja FaH klijenta, otići na OVAJ link pa kliknuti na „Change Identity„.

Izvori bleepingcomputer foldingathome lifehacker
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.