Kako spojiti dva ili više Word dokumenata u jedan?

Većina korisnika spaja Word dokumente tako što kopira sadržaj i nalepi. To nije najbolji način jer se u tom procesu kopiranja nešto može pogrešno preneti i izgubiti format.

Postoji ispravan način kako se spajaju Word dokumenti i sama opcija je integrisana u Word program.

Ja sam ovo probao u najnovijem Word-u koji dolazi uz Office 365 ProPlus, ali bi trebalo da radi i u starijim verzijama.

Uputstvo

Prvo otvorite nov Word dokument u koji ćete spojiti sve ostale. Ukoliko imate već jedan dokument i želite da ga spojite sa još jednim, onda otvorite samo taj prvi.

U traci sa alatkama kliknite na „Insert„.

spojiti vise word dokumenata

Zatim, skroz desno u grupi „Text“ locirajte ikonicu koja liči na dokument. Kliknite na strelicu do nje pa izaberite „Text from File…“.

spojiti vise word dokumenata

Sada izaberite Word dokument iz računara koji želite da uvezete u trenuti.

spojiti vise word dokumenata

Ova opcija će uvesti formatiran tekst, slike, skice… sve iz tog drugog dokumenta kako je i tamo. Sadržaj će se samo dodati na postojaći pa ne morate brinuti da li će vam se nešto obrisati.

spojiti vise word dokumenata

Nemate ograničenje koliko fajlova možete spojiti na ovaj način, a možete izabrati i više fajlova pa ćete ih sve uvesti odjednom. Dovoljno je da ih selektujete sve i kliknete „Insert“.

To je to!

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

7 komentara

  1. Da li mozes da napravis tuts kako spojiti dva ili vise pdf-ova a da jedan od njih bude okrenut u landscape a ne da budu profilnog oblika

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *