Kako spojiti dva ili više Word dokumenata u jedan?

7

Većina korisnika spaja Word dokumente tako što kopira sadržaj i nalepi. To nije najbolji način jer se u tom procesu kopiranja nešto može pogrešno preneti i izgubiti format.

Postoji ispravan način kako se spajaju Word dokumenti i sama opcija je integrisana u Word program.

Ja sam ovo probao u najnovijem Word-u koji dolazi uz Office 365 ProPlus, ali bi trebalo da radi i u starijim verzijama.

Uputstvo

Prvo otvorite nov Word dokument u koji ćete spojiti sve ostale. Ukoliko imate već jedan dokument i želite da ga spojite sa još jednim, onda otvorite samo taj prvi.

U traci sa alatkama kliknite na „Insert„.

spojiti vise word dokumenata

Zatim, skroz desno u grupi „Text“ locirajte ikonicu koja liči na dokument. Kliknite na strelicu do nje pa izaberite „Text from File…“.

Sada izaberite Word dokument iz računara koji želite da uvezete u trenuti.

Ova opcija će uvesti formatiran tekst, slike, skice… sve iz tog drugog dokumenta kako je i tamo. Sadržaj će se samo dodati na postojaći pa ne morate brinuti da li će vam se nešto obrisati.

Nemate ograničenje koliko fajlova možete spojiti na ovaj način, a možete izabrati i više fajlova pa ćete ih sve uvesti odjednom. Dovoljno je da ih selektujete sve i kliknete „Insert“.

To je to!

Povezano:
7 komentara
 1. MRVE kaže

  Veliko hvala
  Pozdrav

 2. MRVE kaže

  Super
  Hvala

 3. Vesna kaže

  Veliko hvala, spasilo me u noćne sate :)

 4. olivera kaže

  hvala veliko

 5. Goran kaže

  Da li mozes da napravis tuts kako spojiti dva ili vise pdf-ova a da jedan od njih bude okrenut u landscape a ne da budu profilnog oblika

  1. Stefan Marjanov kaže

   Dodato na spisak ideja za članak :)

  2. David kaže

   isto imaš opciju Insert bar u Acrobat Reader-u u FoxitReader-u sumnjam jedan Portrait (uspravan) jedan Landscape (položen), i tako insertuje kako ga namestite. Ili probajte online join PDF format ništa komplikovano

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.