Kako spojiti dva ili više Word dokumenata u jedan?

Većina korisnika spaja Word dokumente tako što kopira sadržaj i nalepi. To nije najbolji način jer se u tom procesu kopiranja nešto može pogrešno preneti i izgubiti format.

Postoji ispravan način kako se spajaju Word dokumenti i sama opcija je integrisana u Word program.

Ja sam ovo probao u najnovijem Word-u koji dolazi uz Office 365 ProPlus, ali bi trebalo da radi i u starijim verzijama.

Uputstvo

Prvo otvorite nov Word dokument u koji ćete spojiti sve ostale. Ukoliko imate već jedan dokument i želite da ga spojite sa još jednim, onda otvorite samo taj prvi.

U traci sa alatkama kliknite na „Insert„.

spojiti vise word dokumenata

Zatim, skroz desno u grupi „Text“ locirajte ikonicu koja liči na dokument. Kliknite na strelicu do nje pa izaberite „Text from File…“.

Sada izaberite Word dokument iz računara koji želite da uvezete u trenuti.

Ova opcija će uvesti formatiran tekst, slike, skice… sve iz tog drugog dokumenta kako je i tamo. Sadržaj će se samo dodati na postojaći pa ne morate brinuti da li će vam se nešto obrisati.

Nemate ograničenje koliko fajlova možete spojiti na ovaj način, a možete izabrati i više fajlova pa ćete ih sve uvesti odjednom. Dovoljno je da ih selektujete sve i kliknete „Insert“.

To je to!

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

7 komentara

  1. Da li mozes da napravis tuts kako spojiti dva ili vise pdf-ova a da jedan od njih bude okrenut u landscape a ne da budu profilnog oblika

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *