Kako spojiti dva ili više Word dokumenata u jedan?

7

Većina korisnika spaja Word dokumente tako što kopira sadržaj i nalepi. To nije najbolji način jer se u tom procesu kopiranja nešto može pogrešno preneti i izgubiti format.

Postoji ispravan način kako se spajaju Word dokumenti i sama opcija je integrisana u Word program.

Ja sam ovo probao u najnovijem Word-u koji dolazi uz Office 365 ProPlus, ali bi trebalo da radi i u starijim verzijama.

Uputstvo

Prvo otvorite nov Word dokument u koji ćete spojiti sve ostale. Ukoliko imate već jedan dokument i želite da ga spojite sa još jednim, onda otvorite samo taj prvi.

U traci sa alatkama kliknite na „Insert„.

spojiti vise word dokumenata

Zatim, skroz desno u grupi „Text“ locirajte ikonicu koja liči na dokument. Kliknite na strelicu do nje pa izaberite „Text from File…“.

spojiti vise word dokumenata

Sada izaberite Word dokument iz računara koji želite da uvezete u trenuti.

spojiti vise word dokumenata

Ova opcija će uvesti formatiran tekst, slike, skice… sve iz tog drugog dokumenta kako je i tamo. Sadržaj će se samo dodati na postojaći pa ne morate brinuti da li će vam se nešto obrisati.

spojiti vise word dokumenata

Nemate ograničenje koliko fajlova možete spojiti na ovaj način, a možete izabrati i više fajlova pa ćete ih sve uvesti odjednom. Dovoljno je da ih selektujete sve i kliknete „Insert“.

To je to!

Povezano:
7 komentara
 1. MRVE kaže

  Veliko hvala
  Pozdrav

 2. MRVE kaže

  Super
  Hvala

 3. Vesna kaže

  Veliko hvala, spasilo me u noćne sate :)

 4. olivera kaže

  hvala veliko

 5. Goran kaže

  Da li mozes da napravis tuts kako spojiti dva ili vise pdf-ova a da jedan od njih bude okrenut u landscape a ne da budu profilnog oblika

  1. Stefan Marjanov kaže

   Dodato na spisak ideja za članak :)

  2. David kaže

   isto imaš opciju Insert bar u Acrobat Reader-u u FoxitReader-u sumnjam jedan Portrait (uspravan) jedan Landscape (položen), i tako insertuje kako ga namestite. Ili probajte online join PDF format ništa komplikovano

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.