Kako dodati sliku unutar teksta u PowerPoint-u?

Ako imate u svojoj PowerPoint prezentaciji neki ogroman naslov, možete dodati sliku unutar njega umesto obične boje i tako prezentaciju učiniti lepšom.

Dodavanje slike unutar teksta je tek za nijansu komplikovanije nego dodavanje boje. Imate samo nekoliko koraka više, ali ni to nije tako teško, videćete i sami sad.

Šta vam je potrebno

  • PowerPoint prezentacija (očigledno)
  • Slika koju ćete koristiti, a možete i izabrati neku od ponuđenih
  • Nekoliko sekundi vremena

Uputstvo

Ukoliko već nemate velik tekst možete ga napraviti sada. Napišite nešto, izaberite font, izaberite minimum „Bold“ debljinu, uvećajte font tako da se slika vidi što bolje kada je budete dodali.

Primer:

  • Font: Arial Black
  • Veličina: 86pt
  • Format: Bold

Sada označite taj tekst kao i inače što radite.

powerpoint slika u tekstu

Sad izaberite u traci sa alatkama „Shape Format“ karticu.

U toj kartici u grupi „WordArt Styles“ izaberite opciju „Text Fill„, odmah na vrhu je. U padajućem meniju izaberite stavku „Picture„.

powerpoint slika u tekstu

Pojaviće se novi prozorčić u kojem birate izvor slike: iz računara, sa interneta, i ikonice. Ako imate spremljenu sliku onda izaberite prvu opciju, ako nemate onda drugu ili treću.

Korisno: potpuno besplatne Stock slike možete pronaći na ovim sajtovima.

Za koju god opciju da ste se odlučili, odaberite željenu sliku i kliknite „Insert„. Slika će se pojaviće unutar teksta koji ste prethodno označili.

powerpoint slika u tekstu
Izvori: 1. HTG
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *