Uklonite pozadinu iz video snimka ili GIF-a jednim klikom

Pre izvesnog vremena sam pisao o AI alatu koji automatski uklanja pozadinu sa slika. Zar ne bi bilo lepo da postoji sličan alat koji uklanja pozadinu iz video klipova i GIF animacija? Postoji!

Unscreen je besplatan* online alat iste kompanije koji automatski uklanja pozadinu iz video snimaka i GIF animacija bez obzira na to šta je u pozadini. Drugim rečima: možete ukloniti pozadinu bez korišćenja zelenog platna (engl. greenscreen).

Kada alat završi sa uklanjanjem pozadine imaćete mogućnost da postavite nešto drugo kao pozadinu: boju, sliku, video. Ako ništa od toga ne želite onda možete izabrati „Transparent“ pa preuzeti GIF bez pozadine.

unscreen primer
Primer obrađene GIF animacije

Koliko dobro radi?

Oni su na sajtu stavili par primera koji su veoma dobro obrađeni, ali ja nisam uspeo da dobijem takve rezultate.

Ovo je primer sa njihovog sajta:

Mada, primetio sam da najbolje rezultate daju snimci i animacije koje nemaju mnogo pokreta. Verovatno kompleksnije radnje otežavaju veštačkoj inteligenciji da prepozna i ukloni pozadinu.

Imate i mogućnost da izaberete GIF direktno na njihovom sajtu. Ja sam testirao sa jednim (slika iznad) i veoma sam bio zadovoljan rezultatom. Verovatno su tu postavili GIF animacije koje se mogu lepo obraditi.

Cena?

*Alat jeste besplatan ali ste ograničeni na dužinu rezultata, imaćete vodeni žig u donjem desnom uglu, nećete moći da preuzmete rezultat u punoj rezoluciji, i možete preuzeti samo u GIF formatu (čak i kada obradite video klip).

Ako kupite PRO verziju onda dobijate: mogućnost preuzimanja rezultata u video formatu, nemate vodeni žig, puna dužina snimka, puna rezulucija, mogućnost korišćenja API-ja.

Za sada nema cene PRO verzije, jedino što možete uraditi jeste da se prijavite na listu čekanja. Ako to uradite sada dobićete i neke bonus kredite.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *