Kako dodati „Aero Glass“ efekat u Windows 10?

Ono što mi jedino nedostaje kod Windows Vista i Windows 7 sistema jeste Aero Glass dizajn.

Pored svih nedostataka ta dva operativna sistema Aero Glass me je uvek privlačio i veoma sam se razočarao kada je Microsoft rešio da ga ukloni.

Zapravo, mnogima je Aero Glass lepši nego trenutni Fluent dizajn koji se koristi još od Windows 8 verzije. Upravo zbog toga postoje alati trećih strana koji vraćaju stari dizajn.

Jedan od takvih alata je „Aero Glass for Win8+“ koji je kreirao korisnik pod nadimkom „BigMuscle“. Ovaj alat je prvobitno kreirao za Windows 8, kada se taj OS pojavio, ali je kasnije prepravio tako da radi i na Windows 10.

Ako imate najnovije ažuriranje sistema onda ovaj alat možete preuzeti samo za Windows 10 64-bit verziju, tako da ako imate još uvek 32-bit verziju onda nemate sreće.

Uputstvo

Idite na stranicu za preuzimanje ovog alata i preuzmite paket za svoju verziju sistema.

Provera verzije sistema

1) Otvorite opcije sistema (win+i)

2) Idite u „System“ pa „About“

3) Pod stavkom „OS build“ ćete pronaći broj koji vas zanima

Ako imate najnoviju verziju sistema (trenutno 18363), onda preuzmite najnoviju verziju alata (skroz na vrhu liste). Ako nemate, onda preuzmite alat za svoju verziju sistema. U oba sličaja gledajte da preuzmete „Installer“ radi lakše instalacije.

Instalacija

Kada ste preuzeli alat instalirajte ga na klasičan način. U procesu instalacije ćete imati opciju „Win10“ i „Win8“.

Win 8 RP opcija će vam dati onaj Aero Glass efekat, dok će Win10 opcija dati malo blaži efekat koji više naginje na Fluent dizajn.

Kada se završi instalacija dobićete obaveštenje o tome, a moguće je i da će se pojaviti greška neka. To zapravo nije greška i možete zatvoriti obaveštenje.

Preporuka je još da restartujete računar i to je to!

Ako želite da vratite sve kako je bilo, samo deinstalirajte ovaj alat kao i bilo koji drugi. Restart sistema nije potreban.

Preuzmi Aero Glass alat

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *