Stiže nam Crysis Remastered za PC, Xbox, PS4 i Switch!

„Ali, može li pokrenuti Crysis?“ – pitanje je koje biste nekada davno dobili nakon što biste se pohvalili svojim novim računarom.

Crysis je zaista bio mera za to koliko vam je jak računar: ako može da pokrene Crysis onda znači da imate najbolji računar u široj okolini. Ova igrica je pomerala granice kada se pojavila davne 2007. godine, pa čak i dosta nakon toga.

Da se podsetimo: ova igrica je napravljena u „Cryengine“ endžinu i imala je sve „ukrase“ koje niste imali prilike da vidite u drugim igricama u to vreme. Kompaniju Crytek, koja stoji iza ove igre, nije zanimalo da li će većina korisnika uspeti da pokrene igru, samo su hteli da sve tehnologije stave na jedno mesto. Meni se dopao video koji je napravio „gameranx“ o ovoj igri, pa preporučujem i vama da bacite pogled – link.

Dugo nakon pojavljivanje originalne Crysis igre nismo čuli ništa o nastavku da bi se tek pre nekoliko dana pojavila slika na kojoj se vidi da Crytek radi na „Remastered“ verziji igre.

Crytek je brzo sklonio informacije o novom Crysis-u sa sajta, ali bilo je prekasno. Slike i video su se proširili internetom brzinom penzionera kada ugleda slobodno mesto u busu.

Nakon samo par dana i zvanično su objavili informaciju o tome da ćemo na leto dobiti Remastered verziju Crysis igre za PC, Xbox One, PS4 i Nintendo Switch.

Crysis Remastered će imati najnovija grafička poboljšanja, kvalitetne teksture, HD paket tekstura, pa čak i sopstvenu softversku Ray Tracing tehnologiju!

Prema medijima koji prenose informacije o ovoj igri, „Crysis Remastered će imati single-player priču iz originalne igre, teksture visokog kvaliteta i rezolucije, unapređene asete, temporal anti-aliasing, SSDO, SVOGI, najnoviju tehnologiju depth fields, nove opcije za osvetljenje, motion blur, parallax occlusion mapping, i particle effects“.

Zanimljivo je i to da će igra biti dostupna i na Switch konzoli. Crytek se udružio sa kompanijom „Saber Interactive“ u te svrhe, koja je inače zaslužna za to što imamo The Witcher 3 na Switch konzoli.

Ipak, za vas koji očekujete potpuno novu igru ova verzija će vas možda razočarati. Remastered verzije igrica su samo unapređene već postojaćih, uglavnom da bi se stare igre prilagodile novim standardima, pa će tako biti slučaj i sa ovom. Dobićemo samo bolje teksture, grafiku, efekte… ali će igra u suštini ostati ista.

Bilo kako bilo, biće zanimljivo opet se vratiti u „Ali, može li pokrenuti Crysis?“ doba.

Za kraj, evo video klipa originalne Crysis igre za one koje je uhvatila nostalgija.

https://www.youtube.com/watch?v=JVsw-gmnUeo
Izvori: 1. forbes 2. crytek 3. engadget
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *