5 sajtova za generisanje zvuka okoline

Mnogima ne prija da sede u kući ili u stanu duži vremenski period. Neko je navikao da bude u kancelariji, među ljudima, da sluša prirodu… tako da ovaj karantin može veoma loše uticati na takve osobe.

Ako ste vi jedna od takvih osoba, bacite pogled na ovu listu sajtova koji generišu zvuke okoline.

Coffitivity

zvuci okoline sajtovi

Da li ste navikli da vreme provodite u kafiću? Na ovom sajtu možete pustiti zvuke kafića i opustiti se u svojoj sobi. Bez naloga, tj. besplatno, imate na raspolaganju tri lokacije. Ono što je ovde zanimljivo je to što su linkovali naučni rad koji potvrđuje da takvi zvuci podižu kreativnost kod ljudi.

ASMR Rooms

zvuci okoline sajtovi

Radi se o Youtube kanalu na kojem se nalaze realni zvuci okruženja. ASMR zvuci su dosta realniji od klasičnih i prilagođeni su tako da imate osećaj da se zaista nalazite u središtu zbivanja. Zbog toga preporučio bih vam slušalice, a još bolje ako imaju funkciju za otklanjanje okolne buke.

I Miss the Office

zvuci okoline sajtovi

Ako vam nedostaju zvuci kancelarije – ovaj sajt je za vas. Možete izabrati šta biste želeli da se čuje u pozadini (aparat za vodu, računari, fotelje…) i koliko zaposlenih biste želeli. Svaki zaposleni i predmet proizvode različite zvuke. Da omogućite ili onemogućite neki predmet (ili zaposlenog) samo kliknite na njega.

A Soft Murmur

zvuci okoline sajtovi

Na ovom sajtu možete generisati razne zvuke. Imate zasebne zvučne efekte koje možete međusobno kombinovati. Recimo, možete uključiti grmljavinu, kišu i vetar. Ili ptice, cvrčke i vetar. Kada napravite kombinaciju koja vam se sviđa, možete je sačuvati ili podeliti sa drugima (primer). Još jedna korisna opcija je „Meander“. Kada je uključite jačina zvuka za sve kativne zvučne efekte će se menjati postepeno kako bi krajnji zvuk bio što realističniji.

Noisli

noisli site

Ovo je veoma sličan sajt: miksujte različite zvuke u jedan. O ovom sajtu sam već pisao u sklopu članka „5 zanimljivih sajtova“ pre predlažem da pročitate.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *