Kako da znam da li mi je neko blokirao broj?

Da li vam se desilo da ste pozvali nekoga i taj neko nije bio dostupan pa niste bili sigurni da li vas je blokirao ili je nešto drugo u pitanju?

Blokiranje broja na Android-u i iPhone uređajima je lako, a može se i podneti zahtev kod mobilnog operatera. Bilo kako bilo, kada vas neko blokira vi ne znate da li je to učinio, ne dobijete nikakvu povratnu informaciju.

U ovom članku ću vam dati nekoliko saveta kako da proverite da li vam je neko blokirao broj – direktno ili samo na Viber-u.

Direktan poziv

1. Način – poziv

Kada pozivate broj za koji sumnjate da vas je blokirao, obratite pažnju na dužinu zvona. Ako zazvoni samo jednom i to veoma kratko – verovatno ste blokirani. To se desi jer je veza uspešno ostvarena ali je odmah i prekinuta jer vam je broj blokiran.

2. Način – skriveni broj

Dalje što možete da uradite, da biste bili još sigurniji, jeste da sakrijete svoj broj pa da pozovete tu osobu. Ako sa vašim brojem niste uspeli da dobijete tu osobu, ali jeste čim ste sakrili broj – onda ste blokirani. Evo kako možete sakriti svoj broj.

3. Način – SMS

Treći najlakši način jeste slanje SMS poruke. Istina je, kada vam neko blokira broj onda su blokirane i poruke – to ćemo okrenuti u našu korist.

Omogućite u opcijama poruka obaveštenje o dostavi. Ta opcija služi da vas operater obavesti kada poruka stigne kod primaoca.

Ako ne stigne informacija da je poruka uspešno primljena, onda vas je taj broj verovatno blokirao.

4. Način – drugi broj

Možda najsigurniji način jeste da pozovete tu osobu sa drugog broja. Pozajmite telefon i probajte da nazovete, ako se veza uspostavi – vaš broj je blokiran.

Viber

Ako želite da saznate da li vam je neko blokirao broj na Viber-u, to možete učiniti na par načina.

1. Način – slika

Uđite u profil te osobe pa pogledajte koju sliku ima na profilu. Sada pronađite tu osobu preko drugog broja i proverite sliku. Ako se razlikuju onda ste blokirani.

2. Način – status poziva

Pokušajte da pozovete tu osobu preko Viber-a. Ako na ekranu piše „Calling“ umesto „Ringing“ – verovatno ste blokirani.

3. Način – drugi broj

Prosto probajte da pozovete sa drugog Viber-a i vidite da li zvoni (Ringing) ili piše „Calling“.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

2 komentara

  1. Molim vas,blokiranje na viberu zloupotrebljavaju deca blokirajući roditelje,konkretno moj sin koji studira,koga izdržavam,kome plaćam taj telefon,kome sam kupila stan,mesecima me blokira,krije status kad je na mreži,označava primljene poruke kao nepročitane,manipuliše,iživljava se sa majkom koja brine.viber treba da spreči ovakve stvari,svrha blokiranja je za uznemiravanja ,u ovom slučaju ja svoje dete ne iznemiravam,brinem za njega i ne mogu da dodjem do njega.

  2. neko mi je ajfon 5s blokirao preko FB. evo vec pola godine nemogu da ga odblokiram ,a u tel. imam dosta slika ,kao da to resim pomozite PENZIONER

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *