Lepljive beleške sa alarmom za Windows

Windows ima lepljive beleške koje mogu zadovoljiti potrebe većine korisnika. U Windows 10 sistemu beleške su dodatno unapređene te sada imaju nove opcije poput sinhronizacije između uređaja.

Pored tih opcija nemaju jednu, mnogima veoma bitnu, – podsetnik.

Istina je, lepljive beleške služe za to da ih postavimo na vidno mesto kako bismo ih uvek imali u vidnom polju.

Problem kod lepljivih beleški u digitalnom obliku jeste što ih možemo postaviti samo na pozadinu, dakle ispod svih prozora u kojima radimo. Ako bismo ih stavili iznad svega onda ne bismo videli šta radimo.

Budući da radnu površinu na računaru posećujemo skoro pa nikada, ove lepljive beleške su polako izgubile smisao.

Kao rešenje imamo besplatan program pod nazivom „Simple Sticky Notes„.

Beleške kreirane pomoću ovog programa su slične onim iz Windows sistema, plus imaju opciju za podešavanje alarma (otuda i naziv) i još mnogo drugih opcija.

Možete za svaku belešku podesiti tačan datum, sat i minut kada biste želeli da se vas beleška obavesti.

Uputstvo

Kreiranje beleške sa alaramom je veoma jednostavno:

0) Preuzmite i instalirajte program – link (preuzimanje će samo početi)

1) Pokrenite program

2) Pritisnite ALT+N da biste kreirali novu belešku

3) Unesite sadržaj pa pritisnite ALT+A ako želite da dodate alaram

4) Izaberite datum, sat i minut alarma (opciono: ponavljanje alarma)

5) Sačuvajte

Sada tu belešku možete postaviti bilo gde na ekranu, a možete je i postaviti iznad svih prozora (pinovati na vrh).

lepljive beleske

Kada dođe vreme da se oglasi alaram, beleška će početi da blago treperi i čuće se zvuk koji ste podesili prilikom kreiranja alarma (podrazumevano nema zvuka).

Svaka beleška ima dodatne opcije kojima pristupate klikom na tri tačke u zaglavlju. Od dodatnih opcija imate, između ostalog: boju, providnost, označi kao omiljeno, postavi na vrh, dupliraj, umanji, zaključak, sakrij…

lepljive beleske

Kada kliknete desnim klikom u polje za unos beleške, onda dobijate novu gomilu dodatnih opcija. Neke od opcija: pronađi i zameni, ubaci (link, datum…), vrsta fonta, veličina fonta, označi, podebljaj, dodaj listu, nalepi bez formatiranja…

Program je mali i lagan, skroz besplatan i bez reklama. Opisao bih ga kao: Windows Sticky Notes sa gomilom korisnih opcija.

Ovaj program koristim na Windows-u kada želim da kreiram na brzinu neki podsetnik, ili prosto nešto zapišem. Na telefonu koristim Google Keep.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *