Podsetnik za pranje ruku za Android, iOS, Chrome

1

Koliko je važno da peremo ruke u ovom trenutku ne moram ni da spominjem, ali desi se da zaboravimo nekad. Poželjno je što češće prati ruke sapunom, makar 20 sekundi svaki put, i zbog toga ne bi bilo loše imati podsetnik za svaki slučaj.

Za pravilno pranje ruku postoji aplikacija SureWash Hand Hygiene koja vam pomaže da naučite i zapamtite WHO pesmicu za pranje ruku. Ipak, pored pravilnog potrebno je steći naviku i za redovno pranje ruku.

Upravo zbog toga kreirane su aplikacije koje vas podsećaju da perete ruke na određeni period.

Preporučujempomozite u pronalaženju leka za Korona virus.

Android

Za Android uređaje našao sam jednu sasvim solidnu pod nazivom „Wash Your Hands„. Ova aplikacija će vam slati podsetnike u određenim intervalima da operete ruke, a u toku pranja ruku čuće se pesma „Happy Wash Hand“ u ritmu „Happy Birthday“ pesme.

Možete odrediti i vreme u koje inače spavate kako vam aplikacija ne bi slala podsetnike u to vreme.

iOS

iPhone korisnicima će poslužiti aplikacija „Wash Your Hands!„. I ova ima iste opcije s tim što ćete odrediti vreme u koje će aplikacija smeti da vam šalje obaveštenja umesto kada neće. Pored toga imate još i tajmer tokom pranja ruku koji traje onih preporučenih 20 sekundi.

Chrome dodatak

Ako pak nemate pametan telefon ili ne proveravate obaveštenja često, preporučujem dodatak za Chrome veb pregledač pod nazivom „Wash Your Hands Reminder„. Ovaj dodatak je veoma jednostavan: podesite koliko često biste želeli da perete ruke i dodatak će vam slati obaveštenja. Nisam našao nešto slično za Firefox pa ako neko jeste neka napiše u komentaru.

Povezano:
1 komentar
  1. Jela kaže

    Hvala puno, Stefane, za korisne savete i trud koji ulažete potpuno besplatno, da vodite ovaj blog.

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.