Podsetnik za pranje ruku za Android, iOS, Chrome

Koliko je važno da peremo ruke u ovom trenutku ne moram ni da spominjem, ali desi se da zaboravimo nekad. Poželjno je što češće prati ruke sapunom, makar 20 sekundi svaki put, i zbog toga ne bi bilo loše imati podsetnik za svaki slučaj.

Za pravilno pranje ruku postoji aplikacija SureWash Hand Hygiene koja vam pomaže da naučite i zapamtite WHO pesmicu za pranje ruku. Ipak, pored pravilnog potrebno je steći naviku i za redovno pranje ruku.

Upravo zbog toga kreirane su aplikacije koje vas podsećaju da perete ruke na određeni period.

Preporučujempomozite u pronalaženju leka za Korona virus.

Android

Za Android uređaje našao sam jednu sasvim solidnu pod nazivom „Wash Your Hands„. Ova aplikacija će vam slati podsetnike u određenim intervalima da operete ruke, a u toku pranja ruku čuće se pesma „Happy Wash Hand“ u ritmu „Happy Birthday“ pesme.

Možete odrediti i vreme u koje inače spavate kako vam aplikacija ne bi slala podsetnike u to vreme.

Developer: Trackerteer
Price: Free

iOS

iPhone korisnicima će poslužiti aplikacija „Wash Your Hands!„. I ova ima iste opcije s tim što ćete odrediti vreme u koje će aplikacija smeti da vam šalje obaveštenja umesto kada neće. Pored toga imate još i tajmer tokom pranja ruku koji traje onih preporučenih 20 sekundi.

Developer: Kona Farry
Price: Free+

Chrome dodatak

Ako pak nemate pametan telefon ili ne proveravate obaveštenja često, preporučujem dodatak za Chrome veb pregledač pod nazivom „Wash Your Hands Reminder„. Ovaj dodatak je veoma jednostavan: podesite koliko često biste želeli da perete ruke i dodatak će vam slati obaveštenja. Nisam našao nešto slično za Firefox pa ako neko jeste neka napiše u komentaru.

add-onandroidchromeiosKorona virusObaveštenja
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Jela

    Hvala puno, Stefane, za korisne savete i trud koji ulažete potpuno besplatno, da vodite ovaj blog.