Windows: prikaži ličnu poruku pre prijavljivanja na nalog

Windows ima ugrađenu „Legal Notice“ poruku koja se pojavljuje na zaključanom ekranu. Tu poruku administrator računara može po potrebi aktivirati i napisati šta želi. Naravno, možete i vi ako imate administratorski pristup, a evo i kako!

Uputstvo

1) Otvorite regedit tako što ćete otvoriti Start pa ukucati regedit i pokrenuti aplikaciju „Registry Editor„. Ako se pojavi prozor za potvrdu, kliknite „Yes“ – za ovu će vam biti potreban admin pristup.

2) Sada otvorite sledeću putanju:

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System

Ovu putanju možete prosto kopirati i nalepiti u polje za putanju u okviru Registry Editor-a (podvučeno crvenom bojom na slikama ispod).

3) Sa desne strane ćete videti dosta fajlova. Dupli klik na „legalnoticecaption“ i u polje unesite naslov poruke. Sačuvajte klikom na „OK“.

4) Odmah ispod tog fajla dvoklik na „legalnoticetext“ pa unesite sadržaj poruke. Napomena: ne možete napraviti novi red. Sačuvajte klikom na „OK“.

5) Sada ponovo pokrenite računar i to je to!

Kada se ova poruka pojavljuje?

Kada pokušate da se prijavite na odjavljeni nalog. Dakle, ako ste tek pokrenuli računar ili ste se odjavili sa naloga. Ako samo zaključate nalog i pokušate da ga otključate, poruka se neće pojaviti.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

2 komentara

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *