Windows: prikaži ličnu poruku pre prijavljivanja na nalog

2

Windows ima ugrađenu „Legal Notice“ poruku koja se pojavljuje na zaključanom ekranu. Tu poruku administrator računara može po potrebi aktivirati i napisati šta želi. Naravno, možete i vi ako imate administratorski pristup, a evo i kako!

Uputstvo

1) Otvorite regedit tako što ćete otvoriti Start pa ukucati regedit i pokrenuti aplikaciju „Registry Editor„. Ako se pojavi prozor za potvrdu, kliknite „Yes“ – za ovu će vam biti potreban admin pristup.

2) Sada otvorite sledeću putanju:

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System

Ovu putanju možete prosto kopirati i nalepiti u polje za putanju u okviru Registry Editor-a (podvučeno crvenom bojom na slikama ispod).

3) Sa desne strane ćete videti dosta fajlova. Dupli klik na „legalnoticecaption“ i u polje unesite naslov poruke. Sačuvajte klikom na „OK“.

4) Odmah ispod tog fajla dvoklik na „legalnoticetext“ pa unesite sadržaj poruke. Napomena: ne možete napraviti novi red. Sačuvajte klikom na „OK“.

5) Sada ponovo pokrenite računar i to je to!

Kada se ova poruka pojavljuje?

Kada pokušate da se prijavite na odjavljeni nalog. Dakle, ako ste tek pokrenuli računar ili ste se odjavili sa naloga. Ako samo zaključate nalog i pokušate da ga otključate, poruka se neće pojaviti.

Povezano:
2 komentara
  1. Boris kaže

    Može li ovo da se uradi i na Windows 7?

    1. Stefan Marjanov kaže

      Da, samo će dizajn biti drugačiji.

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.