Kako obrisati Gmail (bez brisanja Google naloga)

Često ljudi kažu „Gmail nalog“ a misle na „Google nalog“. Većina misli da je Gmail nalog zapravo ono što kreiramo kada otvaramo novu email adresu. Ne, Google nalog se kreira u tom procesu a Gmail se samo vezuje za taj Google nalog kao dodatna usluga.

Vi kada napravite Gmail nalog ([email protected]) vi ste zapravo napravili Google nalog i Google vam je još pridodao Gmail uslugu na taj nalog. Vi možete obrisati tu slugu bez potrebe da brišete ceo Google nalog. Gmail je samo jedna od mnogih Google usluga koje možete vezati za svoj Google nalog.

Kako obrisati Gmail uslugu?

Ako ne želite više da imate Gmail, a želeli biste da zadržite svoj Google nalog, onda ispratite sledeće uputstvo.

Napomena: kada uklonite Gmail uslugu, vaša Gmail adresa ([email protected]) više neće biti dostupna. Svi vaši mejlovi će biti obrisani u roku od dva dana od uklanjanja Gmail-a sa naloga.

Ako želite možete pre birsanja naloga preuzeti sve informacije u računar. Google ima servis namenjen baš za to i zove se Google Takeout.

Dobro, sada idite u kontrolnu tablu svog Google naloga iz kojeg želite da uklonite Gmail – link.

U gornjem desnom uglu kliknite na ikonicu profila (1) po izaberite nalog koji želite ukoliko ste se prijavili na više njih (2). Sa leve strane izaberite stavku „Data and personalization“ (3). Vidi sliku ispod.

kako obrisati gmail

Sada listajte dole i kliknite na „Delete a service or your account„.

Pod kategorijom „Delete a Google service“ izaberite „Delete a service„.

Unesite lozinku od svog Google naloga.

Sada ćete videti servise koje imate vezane za taj Google nalog. Među njima ćete videti i „Gmail“.

Pre nego što uklonite Gmail videćete iznad link „DOWNLOAD DATA“. Ako želite da sačuvate podatke naloga to možete učiniti sada jer nazad nema.

Ako ste sve sačuvali, ili ne želite da sačuvate, kliknite na ikonicu korpe za otpatke pored „Gmail“ stavke.

Sada ćete imati polje za unos nove email adrese. Ovde unesite email adresu (koja nije Gmail) koja će vam služiti kao bekap i za prijavu na Google nalog.

Zapamtite: više nemate Gmail email adresu, na svoj Google nalog ćete se prijavljivati sa ovom novom email adresom!

Na novu email adresu će vam stići email „Gmail Deletion Confirmation“ sa linkom za verifikaciju i potvrdu brisanja. Kliknite.

Otvoriće se nova stranica gde je potrebno da čekirate kućicu „Yes, I want to delete…“. Kliknite još „DELETE GMAIL“ i to je to.

Izvori: 1. HTG
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

2 komentara

  1. Ja vec vise of godinu Dana pratim saznaj novo cij autor je Stefan i mnogo me svida.Stefan dobro i jasno ti obevjastava se po redu i sa slikom U ekranu i ideo Sve po redu sve ti objeni .A ne kao neki U yutoube pricaju brzo i bez slike i nista bez veze hvalla stefan

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *