Super Sonic – novi Google Easter Egg

Google je uveliko poznat po tome što sakriva Easter Eggs svuda po svom sajtu. Jednom prilikom sam napisao članak u kojem sam naveo 5 igrica koje možete igrati u rezultatima Google pretrage – pročitaj.

Najnoviji Easter Egg nije igriv ali je povezan sa igricom. Radi se o igrici „Sonic The Hedgehog“ koja je postala opet popularna u poslednje vreme što zbog filma što zbog novih Sonic igrica.

Ovaj Easter Egg ne radi ništa posebno, ali je svakako zanimljiv. Sastoji se iz dva dela: standardni Sonic i Super Sonic.

Kako aktivirati Easter Egg i Super Sonic?

Da bi se Sonic pojavio morate pretražiti Sonic igricu. Evo nekoliko mogućih okidača:

  • Sonic Game
  • Sonic video game
  • Sonic the Hedgehog game
  • Sonic the Hedgehog video game

Meni je prvi uspeo. Imajte na umu da Google mora razumeti da tražite igricu, a ne film. Zbog toga dodajte reč „game“ na kraju upita.

Kada to uradite pojaviće se okvir za informacije o toj igrici. Ako ste na računaru taj okvir će se pojaviti sa desne strane. Ako ste na telefonu onda će se nalaziti odmah na vrhu.

google sonic game easter egg

Tu ćete videti ikonicu plavog Sonic-a. Kliknite na nju i Sonic će početi da se vrti. Ako ništa ne uradite nekoliko sekundi, Sonic će prileći.

Da biste otključali Super Sonic-a morate više puta brzo kliknuti na Sonic-a. Nakon nekog vremena pojaviće se žuti Super Sonic.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *