Anonimusi otkrili: kako im se priključiti?!

Najpoznatija hakerska grupa na svetu „Anonymous“ napisala je na svom Twitter profilu objašnjenje kako se priključiti grupi jer su samo to pitanje u poslednje vreme dobijali.

Anonimusi su se ponovo aktivirali nakon nekog vremena i ovoga puta deluju kao podrška protestantima u USA.

Ako niste u toku evo kratko objašnjenje šta se dešava: u Americi su aktuelni veliki protesti zbog nepravednog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda, mnogo je povređenih, ima i poginulih.

Protestanti su na ulicama a hakerska grupa Anonimusi pomažu na svoj način. Oni su do sada hakovali radio vezu policije u Čikagu, zvanični sajt vlade u Minesoti, i još mnogo vladinih dokumenata.

Obećali su da će obelodaniti sve tajne ovakvih incidenata koje se kriju od javnosti. I već su počeli! Grupa je objavila tajne dokumente o skandalima iz prošlosti Donalda Trampa, a obećali su da će uskoro objaviti još ovakvih dokumenata.

Mnogo godina unazad, pa tako i sada, ljudi im pišu na njihovom Twitter profilu kako da im se priključe kako bi im pomogli. Pošto su sada ponovo počeli da dobijaju poveći broj ovakvih poruka, napisali su u jednom tvitu odgovor:

„Dakle, želiš da se priključiš Anonimusima?

Ne možeš da se priključiš Anonimusima.

Niko ne može da se priključi Anonimusima.

Anonimusi nisu organizacija.

To nije klub, žurka, ili čak pokret, to je otpor.“

ANONYMOUS (@YOURANONCENTRAL) 3 JUN, 2020

I ako se sad pitate da li je ovaj Twitter nalog onda zvaničan ili ne, niste razumeli ideologiju Anonimusa.

„Grupa“ je skroz decentralizovana, nema vođu, nema ime (otuda „anonimni“), nema ko da vas primi u „grupu“. Svako može biti Anonimus, ali im se niko ne može priključiti.

Anonimusi nemaju klasu, pol, religiju, regiju, standard, boju! To nije ni grupa, to je ideja. Ako ste vi neko ko želi da pruži otpor nepravednosti moćnih elita prema običnom narodu – vi ste jedan od Anonimusa. Vaše same akcije određuju da li ste Anonimus ili ne.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *