Kako gledati Youtube video bez reklama u VLC plejeru?

VLC plejer poseduje veoma mnogo opcija, a jedna od njih jeste gledanje video sadržaja sa udaljene veb lokacije – linka. Između ostalog možete pustiti i Youtube video u svega dva korak!

Prednost ove metode u odnosu na gledanje preko Youtube sajta je što nećete imati nikakve reklame ni u videu ni okolo njega. To može biti korisno ukoliko gledate neki poduži video (npr. kompilaciju, koncert…) u kojem se pojavljuje reklama na svakih X minuta. Ipak, ako gledate kraće klipove koje prave individualni kreatori, predlažem da gledate sa reklamama na Youtube sajtu jer tako pomažete tim kreatorima da nastave da rade to što vole. Ni ja nikada ne uključujem AdBlock alat na blogovima koje vode samostalni blogeri i Youtube kanalima koje vode samostalni Youtube-ri jer znam iz ličnog iskustva koliko znači svaki evro od tih reklama.

Na kraju članka se nalazi link do drugog članka gde možete pronaći još zanimljivih opcija koje krije VLC plejer.

Uputstvo

Prvo i osnovno jeste da instalirate VLC i pokrenete ga. VLC je skroz besplatan i možete ga preuzeti sa zvaničnog sajta – preuzmi.

Ja VLC pokrećem preko prečice na tastaturi pomoću OVOG programa. Preporučujem da probate taj program, značajno će vam ubrzati rad na računaru.

Sada kopirajte link Youtube klipa koji biste želeli da gledate preko VLC plejera. Dakle, kopirate CEO link, počevši sa onim „https…“ pa do kraja.

Evo primer koji možete na brzinu iskoristiti:

https://www.youtube.com/watch?v=0v_YN3qKkXw

Sada u VLC kliknite „Media > Open Network Stream“ i pojaviće se jedno polje.

vlc player pusti youtube video

U to polje nalepite Youtube link koji ste kopirali pre nekoliko trenutaka. Kliknite „Play“ i to je to!

vlc player pusti youtube video

Napredne opcije

Pre nego što kliknete „Play“ imaćete opciju „Show more options“. Kada to kliknete moći ćete da podesite dodatne opcije kao što su caching i vreme odakle želite da video krene.

vlc player pusti youtube video

Brzo pokretanje

Ako želite još brže da pustite video, samo otvorite VLC i dok je plejer aktivan pritisnite ctrl+v na tastaturi pa lupite Enter kada se pojavi link na ekranu.

vlc player pusti youtube video

Ako želite još brže da pustite video, onda predlažem OVAJ alat pomoću kojeg VLC plejer (ili bilo koji drugi program) možete pokrenuti za jedan sekund! Program je veoma koristan i znatno ubrzava rad na računaru, možete ga podesiti kako god vama najviše odgovara.

Još opcija

Kao što sam pomenuo već, VLC je sposoban za mnogo toga. U jednom članku pre više godina pisao sam šta sve ovaj plejer može, pa preporučujem da pročitate:

>Neke mogućnosti koje krije VLC player

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

2 komentara

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *