Besplatan online uređivač audio fajlova

Imate neki audio fajl i želeli biste da ga doradite na brzinu ali ne biste da preuzimate i instalirate bilo kakav program? Ne brinite, postoji online alat za uređivanje audio fajlova!

AudioMass je online alat pomoću kojeg možete raditi izmene na audio fajlu direktno u vašem veb pregledaču. Kada sve završite, konačni fajl možete preuzeti u računar u nekom od popularnih audio formata.

Uvoz audio fajla

Možete uvesti audio fajl direktno iz računara, preuzeti sa URL-a, učitati privremenu skicu, snimiti novi zapis, ili izabrati primer sa njihovog sajta.

Samo kliknite u gornjem levom uglu na „File“ pa izaberite nešto od ponuđenog.

uredjivanje audio fajla online

Kada uvezete audio fajl videćete već klasičan interfejs sa prepoznatljivim tasterima.

Uređivanje audio fajla

Od funkcija imate sve ono što biste očekivali: selektovanje, sečenje, spajanje, kopiranje, dodavanje tišine…

Pored tih osnovnih radnji možete dodati i efekte. Alat u ponudi ima nekoliko popularnih efekata među kojima su Fade, Compressor, EQ, Hard Limiter, Reverb, Speed, Invert…

uredjivanje audio fajla online

Kao što vidite, nema onih naprednih efekata koje možete pronaći kod desktop alata, ali za osnovno uređivanje je i više nego dovoljno.

Da biste dodali efekat na neki deo audio fajla, prvo selektujte taj deo pa kliknite „Effects„. Sada izaberite željeni efekat i podesite mu opcije. Svaki efekat dolazi za podrazumevanim podešavanjima koji će u većini slučajeva dobro odraditi posao. Ipak, imate i fina podešavanja na raspolaganju.

Izvoz audio fajla

Kada završite sa uređivanjem, kliknite na „File“ pa izaberite „Export / Download„.

Pojaviće se prozor gde možete podesiti izvozni fajl: format, kvalitet, naziv, da li želite da izvezete sve ili samo označeni deo, i da li želite stereo ili mono.

uredjivanje audio fajla online

Od formata imate .MP3 (128/192/256Kbps) i .WAV (44100hz).

Kada sve podesite kliknite „Export“ i to je to!

Zaključak

Ovaj alat svakako neće zameniti desktop alate ali je idealan za brzo i jednostavnije uređivanje. Ako ipak želite da koristite neki program za računar, preporučujem besplatan Audacity.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *