Sud odlučio: Fortnite se NE vraća na Apple App Store

Ako ste pratili vesti u poslednje vreme sigurno znate da je Epic Games tužio Apple jer je uklonio Fortnite iz svoje prodavnice aplikacija. Nakon toga Apple je blokirao Epic Games kao developera kao i njihov Unreal Engine.

Ako niste u toku, pročitajte OVAJ članak.

Američki okružni sudija Yvonne Gonzalez Rogers je presudio u korist obe strane: Apple ne mora da vrati Fortnite u App Store, ali ne sme ni da blokira Unreal Engine.

To znači da iPhone korisnici neće skoro moći opet da igraju Fortnite na svom telefonu, ali će developeri igrica moći da nastave da koriste Epic-ov Unreal Engine na svojim Apple uređajima.

Sudija Ivonne Gonzalez Rogers s Okružnim sudom za severni deo Kalifornije okrivio je Epic Games za podsticanje prevare dodavanjem opcije direktnog plaćanja u igri. To je prekršilo Apple-ova pravila App Store-a i rezultovalo uklanjanjem igrice iz iste.

The court finds that with respect to Epic Games’ motion as to its games, including Fortnite, Epic Games has not yet demonstrated irreparable harm. The current predicament appears of its own making“ – navela je u presudi.

Prema njenim rečima, Epic je mogao lako vratiti Fortnite u App Store samo da su uklonili direktno plaćanje iz aplikacije. Umesto toga oni su ostavili sudu da odlučuje.

Cene iPhone-a sa Fortnite igricom porasle

iphone with fortnite ebay

Da je ljudska glupost neograničena govori nam činjenica da se trenutno iPhone telefoni sa preinstaliranom Fortnite igricom prodaju po više hiljada dolara.

Recimo, iPhone XR Red sa Fortnite igricom trenutno se na eBay sajtu može naći za više od 6.000 dolara.

Pored svega toga Fortnite se ne može ažurirati na tim telefonima tako da čim se desi to ažuriranje (a vrlo uskoro će) igrica više neće raditi.

Koliko god ovo bilo van svake pameti, nekako je i očekivano jer onaj ko već baca pare na iPhone par hiljada dolara više mu neće smetati da baci.

Izvori: 1. pcmag 2. courtlistener
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *