Aktivirajte Noćni Mod u Facebook Aplikaciji Već Sada!

Skoro sve popularne mobilne aplikacije imaju noćni (night, dark) mod, samo još Facebook nema. Ipak, možete omogućiti noćni mod i u Facebook aplikaciji već sada!

Ovaj „trik“ radi zapravo sa svim aplikacijama koje imate instalirane u telefonu, a zahteva Android 10 ili noviji sistem.

Uputstvo

Ova opcija je skrivena u Android sistemu što znači da vam neće biti potrebna nikakva aplikacija niti skripta za aktiviranje.

Korak 1: Developer options

Prvo je potrebno da omogućite „Developer options“ da biste došli do te opcije. Da omogućite ovaj skriveni set opcija ispratite sledeće korake:

  1. Otvorite podešavanja telefona
  2. Idite do sekcije „About
  3. Otvorite „Software Information“ (neki telefoni nemaju ovaj korak)
  4. Brzo tapnite desetak puta na stavku „Build number
  5. Nakon što vidite poruku „You are now a developer“ možete prestati sa tapkanjem

Korak 2: Dark Mode

Sada se vratite u podešavanja telefona (glavni ekran) i idite skroz dole. Videćete novu stavku pod nazivom „Developer Options“ – uđite tu.

Prvo proverite da li je ceo taj ekran „Developer options“ omogućen. Na samom vrhu ćete videti prekidač pa ga stavite na „Uključeno“ ako već nije.

Sada idite dole dok ne naiđete na stavku „Force Dark Mode“ – omogućite je.

Napomena: ne nalazi se kod svih uređaja na istom mestu. Ako ne uspete da nađete, tapnite gore na lupu pa ukucajte „force dark“ (bez navodnika).

android force dark mode how to
Klikni da uveličaš

Izađite iz podešavanja pa ponovo pokrenite telefon. Ovaj korak nije obavezan ali dešava se da se neke aplikacije ne prebace na noćni mod u potpunosti, tako da je bolje restartovati telefon za svaki slučaj.

Uđite u Facebook i videćete da je noćni mod omogućen!

Evo nekoliko slika kako izgleda noćni mod u Facebook aplikaciji:

Na ovaj način ste forsirali noćni mod u svim aplikacijama u telefonu. Ako pak želite da izaberete koje aplikacije će imati noćni mod a koje ne, onda možete instalirati jednu ovakvu aplikaciju. Za tu aplikaciju će vam biti potrebno malčice više veštine da biste je koristili bez root-a, ali možete ispratiti zvanično uputstvo koje nije komplikovano.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *