Kako Ukloniti Kartice iz Facebook Aplikacije?

U Facebook aplikaciji na samom vrhu su smeštene kartice (tabs) kao što su Grupe, Prijatelji, Profil, Obaveštenja… Podrazumevano tu će Facebook smestiti kartice za koje „misli“ da često koristite.

Problem sa tim karticama je što nam ne trebaju sve i što stalno stoje one crvene tačkice koje nas podsećaju da se nešto novo pojavilo unutar određene kartice.

Te kartice samo zauzimaju prostor, a tačkice nam bespotrebno skreću pažnju. Srećom, Facebook nam je dozvolio da to prilagodimo prema svojim potrebama.

Ovo uputstvo radi kako na Android tako i na iOS uređajima, ali samo u okviru standardne zvanične Facebook aplikacije. Nisam testirao na alternativama.

Kako ukloniti kartice?

Uđite u Facebook aplikaciju pa tapnite i držite na karticu koju želite da uklonite. Sada ćete dobiti nekoliko opcija među kojima je i „Remove from shortcut bar„. Tapnite tu opciju kako biste izabranu karticu uklonili iz gornjeg panela.

Ako želite da uklonite ili dodate više kartica odjednom, onda u toj listi opcija izaberite „Manage Shortcut Settings“. To će vas odvesti u opcije aplikacija gde ćete moći veoma lako isključiti ili uključiti kartice koje želite.

Kako isključiti tačkice?

Ako vam te kartice trebaju ali želite da uklonite crvene tačkice, onda uradite sledeće:

uđite u Facebook aplikaciju pa tapnite i držite na karticu sa koje želite da uklonite crvenu tačkicu. Pojaviće se panel sa opcijama i tu izaberite „Turn off notification dots„. Time ćete ukloniti tačkicu i sprečiti njeno ponovno pojavljivanje.

Napomena: može se desiti da promene ne vidite odmah. Ako se to desi, samo sačekajte neko vreme, ne morate prolaziti kroz ceo ovaj proces ponovo. Takođe, kartice Home i Notifications ne možete ukloniti.

Ako uklonite sve i budete želeli neke da vratite, onda uđite u podešavanja aplikacije pa u Settings & Privacy pa u Settings. Negde dole ćete pronaći „Shortcut Bar Settings“.

androidfacebookios
Komentari (0)
Dodaj komentar