Ad

Kako Vratiti Stari Facebook Izgled? (2020)

0
Ad
 

Kao što znate početkom septembra Facebook je onemogućio stari izgled na svom sajtu pa su svi korisnici prebačeni na novi – opširnije. Ipak, mnogima se novi izgled ne sviđa i hteli bi da još uvek koriste stari.

Sreća pa je Facebook ostavio stari dizajn i namenio ga za slabije i starije veb pregledače. Jedan developer je to iskoristio pa kreirao dodatak pomoću kojeg je moguće vratiti stari izgled.

Uputstvo

  1. Idite na oldlayout.com i instalirajte dodatak za svoj veb pregledač.
  2. Osvežite Facebook sajt
  3. Kraj!

U gornjem desnom uglu veb pregledača videćete novu plavu ikonicu. Kada je kliknete imaćete opciju da uključite ili isključite stari dizajn. To je sve što imate od opcija.

stari facebook izgled opcije

Sada imate stari Facebook izgled i možete izaći iz ovog članka. Ako vas pak zanima kako ovaj dodatak radi, nastavite čitanje.

Kako radi?

Novi veb pregledači su dosta napredni i imaju najnovije veb tehnologije pa mogu sa lakoćom i bez greške da prikažu savremeni Facebook dizajn.

Zbog toga je Facebook odlučio da ostavi stari dizajn, koji ne zahteva moderne veb tehnologije, za one korisnike koji još uvek nisu ažurirali svoje sisteme i/ili veb pregledače.

Kako sajt zna koji veb pregledač neki korisnik ima? Prosto – pomoću user agenta. To je jedan poduži string u kojem se nalaze informacije o veb pregledaču koje sajtovi mogu da iščitaju i prilagode se shodno tome.

Ovaj dodatak radi veoma jednostavno: menja user-agent veb pregledača u neki od starijih tako da Facebook misli da imate stariji veb pregledač. To je sve, prosto.

Proverio sam kompletan kod dodatka i uverio se da je čist. Veoma je jednostavan i radi samo promenu user-agent stringa u ovaj:

Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/48.0.2564.109 Safari/537.36

Dakle, bilo je potrebno samo „provaliti“ koji user-agent string funkcioniše i to je to.

Ad
Tvoja reklama ovde

become-a-patron-2

Povezano:

Napiši komentar

Email adresa neće biti javno prikazana!

Ukoliko vam je potrebna pomoć, savet... možete poslati upit preko kontakt stranice.

Sviđa ti se članak? Lajkuj stranicu i budi u toku! Hvala 🙂 Sviđa mi se