Kako Vratiti Stari Facebook Izgled? (2020)

Kao što znate početkom septembra Facebook je onemogućio stari izgled na svom sajtu pa su svi korisnici prebačeni na novi – opširnije. Ipak, mnogima se novi izgled ne sviđa i hteli bi da još uvek koriste stari.

Sreća pa je Facebook ostavio stari dizajn i namenio ga za slabije i starije veb pregledače. Jedan developer je to iskoristio pa kreirao dodatak pomoću kojeg je moguće vratiti stari izgled.

Napomena: ako ne možete obavljati (video) pozive preko starog dizajna možete koristiti Messenger sajt ili Messenger Windows aplikaciju.

Napomena 2: ovo možda neće raditi za neke naloge, problem je do Facebook-a i ne može se uticati na to.

Uputstvo

  1. Idite na oldlayout.com i instalirajte dodatak za svoj veb pregledač, ili idite na link dodataka direktno: Chrome, Edge, Firefox, Opera, Safari
  2. Kada se dodatak instalirao vratite se na Facebook i osvežite ga
  3. U donjem desnom uglu će se pojaviti poruka, kliknite na „Switch to Old Layout
stari Facebook dizajn 2020

Kako radi?

Ranije je dodatak menjao Useragent string kako bi se Facebook učitao u režimu za starije uređaje, odnosno sa starim dizajnom. Taj metod više ne radi pa je ovaj dodatak morao da nađe drugi metod.

Pošto Facebook nudi opciju da vratite stari dizajn na 24h ovaj dodatak će vam pokazivati poruku (vidi sliku iznad) kada istekne taj period. I tako možete uvek prebaciti na stari izgled. Nije idealno ali jedino je rešenje trenutno.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

3 komentara

  1. Stari i klasičniji FB je bio bolji. Na ovom novom pola toga nema. Molim Vas da mi vratite stari klasični FB.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *