Chrome dodatak za Kupujem Prodajem sajt

VAŽNO: dodatak je ažuriran na 2.0 i sada radi na novom KP sajtu, dostupan je za Firefox i ima novih opcija i unapređenja. Pročitajte novi članak OVDE.

Na Kupujem Prodajem sajtu se može naći sve, a da bismo pronašli to što nam treba na raspolaganju imamo sjajnu filtraciju, pretragu i još dosta drugih opcija.

Ipak, falile su mi neke opcije na tom sajtu, a najviše u listi oglasa, koje bi mi olakšale korišćenje istog. Tako da sam rešio da ih sam napravim i ubacim na sajt. Kako?

Add-on za Kupujem Prodajem

Jedino rešenje je bilo da kreiram add-on (dodatak, ekstenziju… kako želite) pomoću kojeg ću dodati sve te opcije onako kako ja želim i kako mislim da bi najviše odgovaralo.

Počeo sam da ubacujem opcije, a prvo sam dodao tri koje su mi najviše trebale pa sam onda dodao još dve.

I tako je nastao dodatak „KP Pomagač„.

Ovo su trenutno dostupne opcije (verzija 1.2.2), a planiram da dodajem još. Zato pišite ako imate ideje šta dodati, šta vam smeta na sajtu, šta biste unapredili, izmenili…

 • Prikaži ocene prelaskom preko oglasa
 • Brzi pregled oglasa
 • Noćni režim (night mode)
 • Uveličaj sliku na klik
 • Plutajuća traka sa informacijama

1. Brzi pregled oglasa

kupujem prodajem addon

Kad god se na ekranu pojavi lista sa oglasima (bilo da se radi o rezultatima pretrage ili listi iz neke kategorije) ispod cene za svaki oglas pojaviće se ikonica. Ta ikonica otvara mali ekran (popup) sa sažetim detaljima tog oglasa: naziv, cena, ime korisnika, ocene, broj telefona, slika, opis…

2. Brzi prikaz ocena

kupujem prodajem addon

Kada se pređe kursorom preko nekog oglasa u listi pojaviće se broj pozivitnih i broj negativnih ocena vlasnika tog oglasa. Klikom na ocene otvara se spisak svih ocena tog korisnika u novoj kartici.

3. Noćni mod

kupujem prodajem addon

Ako je ova opcija uključena kupujemprodajem.com sajt će imati noćni mod koji je pogodan za čitanje noću. Ako je opcija „Automatski uskladi sa sistemom“ uključena noćni mod na sajtu će biti sinhronizovan sa temom sistema ili veb pregledača.

4. Uveličaj sliku na klik

kupujem prodajem addon

Kada je uključena ova opcija moguće je kliknuti na sličicu u spisku oglasa i uveličati je preko celog ekrana u tzv. „lightbox“.

5. Plutajuća traka sa informacijama

kupujem prodajem addon

Pojavljuje se na stranici oglasa kada korisnik skroluje dole. U traci se nalaze slika oglasa, naziv, cena, broj telefona i naziv prodavca.

Napomene u vezi sa dodatkom

Ovaj dodatak nije zvaničan ali mi je KP dao zeleno svetlo za njegovo razvijanje što znači da ne krši njihove smernice, ne oštećuje ih na bilo koji način, ne oštećuje korisnike, i slično. Potpuno je bezbedan i možete ga koristiti bez obzira na to da li imate KP nalog ili ne.

Dodatak je veoma lagan, ne usporava računar, ne smeta, ima pristup samo kupujemprodajem.com domenu i ne čita informacije o korisniku.

Dodatak koristi računar korisnika za prikupljanje i prikazivanje podataka. Dodatak ne radi masovno iščitavanje podataka (scraping). Sva interakcija sa sajtom preko ovog dodatka je identična onoj koju korisnik obavlja kada surfuje sajtom klasičnim putem. Sav saobraćaj je validan i dolazi direktno od korisnika.

Ovaj dodatak ne ubacuje niti uklanja reklame sa sajta kupujemprodajem.com.

Korisnik ne ostvaruje nikakvu prednost u odnosu na druge korisnike sajta koristeći ovaj dodatak.

Preuzmi Kupujem Prodajem dodatak

Na zvaničnoj stranici dodatka možete naći više informacija o njemu kao i listu izmena (changelog).

Možete ga instalirati na bilo kom veb pregledaču koji je baziran na Chromium-u (Edge, Brave, Chrome…).

Značila bi mi svaka povratna informacija od vas :)

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

12 komentara

 1. I export-import opcija bi bila jako korisna jer bi na taj način bila lakša i pretraga poruka. Naravno jasno je da dodatak mora biti ukljucen, ali to je najmanji problem. Pozivam i sve one kojima bi ovakav dodatak značio da se jave u cilju da pomognemo izradu tako što bi svako donirao projektu koliko moze.

  PC Ne znam zašto ali mi ne radi dugme OGOVORI a otkačio sam „Sačuvaj moje ime i email adresu lokalno za buduće komentare.“

 2. Što se bojenja poruka tiče, npr meni bi bilo super da mogu uda obeležim bojama npr
  crveno – nerealizovane poruke (one koje su mi najbitnije da otvorim)
  zeleno – realizovane poruke (poslao sam robu ali nisam razmenio ocene)
  plavo – realizovane poruke (koje više nikada ne moram da otvorim)
  žuto – reklamacije i sl.

  • Tako nešto jeste moguće ali samo dok je dodatak aktivan. Eventualno mogu namestiti export i import podataka. Nije loša ideja ali će verovatno biti za neku narednu verziju kada budem radio veći update. Instalirajte dodatak pa kada se pojavi nova verzija biće automatski ažuriran i videćete promene.

 3. Svaka čast za dodatak. Nema zamerke.
  Predlog za novu opciju:
  KP nema mogućnost za arhiviranje poruka. Opcija brisanje poruka je besmislena. Zbog toga smo mi prodavci zatrpani brdom poruka koje otvaramo i po nekoliko puta kako ne bismo nešto prevideli. Opcija koja bi omogućavala arhiviranje ili OZNAČI PORUKU KAO NEPROČITANU ili bojenje poruka odredjenom bojom bi bila itekako korisna. Siguran sam da bi bilo dosta njih koji bi platili za to.

  • Hvala na predlozima. Nažalost arhiviranje i „označi poruku kao nepročitanu“ nije moguće jer to zahteva izmenu podataka u KP bazi, što ovaj dodatak ne može da uradi. Što se bojenje poruka tiče, ne znam na šta ste tačno mislili? Koje poruke da se oboje kojom bojom u kojim uslovima?

 4. Deluje fino za sada. Bilo bi prakticnije kada bi moglo sa ECS da se izadje iz brzog pregleda oglasa, da ne moramo da jurimo X :) Pozdrav

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *