Evo Kako Možete Zamutiti Svoju Kuću u Google Street View

Google Street View je zaista koristan i već neko vreme postoji u Srbiji. Podrazumevano Google uvek zamuti sve tablice vozila i lica ljudi pre nego što objavi slike. Ipak, neko bi možda želeo da se njegova kuća ne vidi u Street View.

Zbog toga je Google dao opciju korisnicima da zatraže prikrivanje ličnih kuća zamućivanjem – isto kao što radi sa licima i tablicama vozila.

Recimo, ako ste zabrinuti za svoju bezbednost, privatnost, nešto vam se nalazi na kući / oko kuće što ne biste želeli da druge vide… itd. možete poslati zahtev u nekoliko koraka i Google će vam zamutiti kuću.

Uputstvo

BITNO: kada vam Google zamuti kuću to je zauvek, ne možete posle nikako vratiti! Zato, dobro razmislite da li to zaista želite.

1) Otvorite Google Maps sajt (najlakše vam je preko računara)

2) Nađite svoju kuću pomoću pretrage pa uđite u Street View mod

zamuti kucu u street view

3) Pozicionirajte se ispred vaše kuće tako da se vidi cela

4) U donjem desnom uglu ekrana kliknite „Prijavi problem“ (engl. „Report a problem“)

zamuti kucu u street view

5) Pozicionirajte crveni pravougaonik tako da obuhvati samo vašu kuću

6) Pod kategorijom „Request blurring“ izaberite „My Home

7) U polje koje se pojavilo unesite razlog zašto želite da vam Google zamuti kuću (npr. zabrinuti ste za svoju privatnost i/ili bezbednost)

8) Unesite svoj lični email i kliknite „Submit

zamuti kucu u street view

Kada to uradite dobićete na taj email automatsku poruku da je vaš zahtev u obradi. Nakon nekog vremena Google će odgovoriti da li jesu ili nisu zamutili vašu kuću.

Ako odbiju vaš zahtev tražiće da detaljnije opišete razlog za zamućivanje kuće. U tom slučaju samo uradite šta vam napišu i ponovo pošaljite zahtev.

Evo jedan primer kako izgleda kada Google zamuti kuću:

zamuti kucu u street view primer
Izvor: mashable
Izvori: 1. mashable
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *