Novi Facebook dizajn dobio „kompaktni mod“

Jedna od glavnih primedbi korisnika na novi Facebook dizajn bila je veličina elemenata. Novi Facebook zauzima većinu ekrana, sve je prosto preveliko i samim tim nepregledno.

Preporuka: Kako vratiti stari Facebook izgled?

Meni lično novi dizajn samo zbog toga (i noćnog moda naravno) i odgovara jer imam velik monitor. Stari Facebook je izgledao premalo na velikim monitorima pa sam morao da zumiram stranicu.

I sada vidite šta je ovde problem: bez obzira što polako veći monitori postaju standard gomila ljudi još uvek ima male monitore. Jednoj polovini korisnika više odgovara sajt sa većim elementima, a drugoj sa manjim.

Zato je Facebook odlučio da korisnicima ponudi opciju „Kompaktni mod„.

Kada uključite ovu opciju ceo Facebook interfejs postaje manji: od elemenata do samog fonta.

Tačnije, font se smanjuje sa 15px na 14px. To nije mnogo ali kada se za 1px smanji mnogo teksta, na ekranu stane više elemenata. Takođe, samim tim što se tekst smanjio, i elementi (u kojima se taj tekst nalazi) postaju manji.

Po meni mogli su uraditi bolji posao kao, recimo, što Gmail ima više opcija za veličinu elemenata i te opcije zaista smanjuju ili povećavaju elemente.

No, bilo kako bilo, imate sada i tu opciju. Kliknite gore desno na strelicu pa izaberite „Display Preferences“ i onda uključite „Compact Mode„.

facebook compact mode

Inače, kao što vidite, i noćni mod je premešten u taj panel. Možda će u budućnosti dodati još neka podešavanja interfejsa ovde.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *