Kako Blokirati Email Adresu u Gmail-u?

Ako vam neko stalno šalje email poruke na vaš Gmail nalog i ne možete da ih se otarasite, onda postoji opcija da prosto blokirate tu email adresu sa koje vam stižu poruke.

Blokiranje email adrese nije isto kao blokiranje recimo prijatelja na društvenim mrežama. Email je protokol sam za sebe i ne postoji neka lična blok lista, sve zavisi od vašeg email servisa.

Gmail je email servis tako da vi možete blokirati email adrese u okviru svog naloga.

Dakle: ne možete zabraniti pošiljaocu da vam šalje poruke, ali možete napraviti filter na vašem nalogu koji će te poruke automatski brisati.

Ako ta osoba nastavi da šalje spam poruke, vi ih nećete videti a Google će tu email adresu vremenom prebaciti u spam.

Uputstvo

Biće vam potrebno:

  • Računar/laptop
  • Internet
  • 2 minuta vremena

Kako blokirati email

Otvorite Gmail sajt u vašem veb pregledaču – LINK.

Kliknite na strelicu u polju za pretragu (vidi sliku ispod).

kako blokirati email adresu

Sada ćete videti gomilu polja za popunjavanje. Ne brinite, vi samo trebate da popunite jedno polje: FROM. Tu unesite email adresu čije poruke želite da blokirate. Kliknite „Create filter“ da nastavite do drugog koraka.

kako blokirati email adresu

Sada će se pojaviti spisak akcija, vi trebate da čekirate samo „Delete it“ i kliknete „Create filter„.

kako blokirati email adresu

Videćete poruku u donjem levom uglu ekrana da je filter uspešno kreiran. To je to!

Kako odblokirati email

Idite u podešavanja svog Gmail profila pa na filtere – LINK.

Na dnu su poslednje kreirani filteri. Pronađite taj koji ste kreirali pa ga samo obrišite. Tu isto možete da ga editujete, npr. ako ste shvatili da ste pogrešili email adresu, i slično.

kako blokirati email adresu

Sve ove izmene će biti sačuvane na vašem Gmail nalogu što znači da važe na svim uređajima, kako desktop tako i mobilnim.

Izvori: 1. HTG
Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

  1. Dobila od mts da sam dobila na poklon ajfon telefon za 25 din i ispunila sam rubrike upisala mail i br kartice adresu…ali ne do kraja zato sto sam shvatila da je prevara. Posto sada to ne mogu da nadjem na guglu gde sam i dobila „kao“ poklon, sada to ne mogu da nadjem da bih izbrisala. Kako da izbrisem i prijavim prevaru guglu…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *