Vizuelno Uporedite Veličine Telefona Online

Većina nas se pre kupovine telefona prvo raspita na internetu, pogleda specifikacije, opcije, dizajn, utiske drugih korisnika… ako se dvoumimo između više modela uključimo alat za poređenje pa gledamo prednosti i mane jednog i drugog modela.

Među tim specifikacijama nalazi se i informacija o veličini samog telefona, odnosno veličini kućišta telefona. Pošto su ljudi više vizualna bića brojevi u inčima nam ne daju potpunu sliku o tome koliko je neki telefon velik u odnosu na drugi.

Zbog toga su napravljeni sajtovi na kojima možete uporediti veličine telefona vizuelno.

phonearena.com

Ovo je jedan od najpoznatijih sajtova o mobilnim telefonima. U sklopu svog sajta imaju i online alat za vizuelno poređenje mobilnih telefona.

U pretragu unesite model koji vas zanima i dodajte ga na površinu za poređenje. Tako dodajte više telefona koje želite da uporedite.

Telefoni će biti naslagani jedni na druge i imaće obojene okvire. Ti okviri su krajnje tačke telefona.

Sa desne strane ćete videti spisak telefona koje ste dodali, boje okvira, kao i veličine u milimetrima i težine u gramima.

poredjenje-telefona-vizuelno-2

Ako ne želite da ih vidite kao naslagan špil telefona, možete izabrati i opciju „View side by side„. Ta opcija će poređati telefone u redove i kolone.

Prednost ovog alata je što imate taster „Comparison mode: Specs“ pa možete veoma lako prebaciti na poređenje specifikacija.

phonesized.com

Na ovom sajtu možete u pretragu uneti model telefona i dodati ga na površinu za poređenje. Nakon toga na isti način možete dodati još telefona.

Telefoni će podrazumevano biti naslagani jedni na druge sa obojenim okvirima okolo njih.

poredjenje-telefona-vizuelno-1

Ono što ovaj sajt poseduje, a prethodni ne, to je mogućnost sortiranja prema određenim kriterijumima, upoređivanje telefona sa četiri strane, prikaz samo okvira (bez ilustracije telefona), prikaz kreditne kartice kao referenca veličine, uveličavanje modela radi bolje vidljivosti.

Preko ovog sajta ne možete uporediti specifikacije telefona, ali imate više opcija za poređenje veličina. Ako želite da uporedite i specifikacije, to ćete morati da uradite preko nekog drugog sajta.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *