AdBalu aplikacija – zarada, iskustva, isplata (da li je prevara?)

ZAKLJUČAK: ADBALU VIŠE NE PREPORUČUJEM NAKON POSLEDNJEG UPDATE-a IZ DECEMBRA!

UPDATE decembar 2022: sada su dodali neke aukcije (za koje ti treba brdo poena), a uklonili unovčavanje. Ovim su sebi zakucali poslednji ekser u kovčeg. Da stvar bude još gora, stavili su kratak rok za unovčavanje poena, izbacili velike čekove, drže na obradi jedan ček po 4 dana. Tako da sada oni koji su sakupili da unovče ček od 10.000 neće moći da unovče više od 5.500 dinara. Primer kako jedna kompanija može brzo da propadne.

UPDATE maj 2022.: sada su uveli „točak sreće“ koji odlučuje za koliko grama meda ćete rešavati matematičke zadatke ili gledati klipove/reklame. Naravno, točak je programiran tako da u većini slučajeva kazaljka stane na polje sa najmanje meda (4 grama). Ako stane na najviše (20 grama), onda se gotovo nikad pitanje ne pojavi (stoji crn ekran) pa vam propadne pokušaj i istekne košnica. A da, košnica sada jako kratko traje i češće se puni, što jasno ukazuje na to da žele da provedete što više vremena u aplikaciji. Kada se sve to sumira, ova aplikacija je postala potpuno trošenje vremena i više je NE preporučujem čak ni ako samo želite da se zabavite.

UPDATE mart 2022.: za neke korisnike su uveli matematičke zadatke umesto klipova. Budući da im aplikacija više nije vredna pažnje, evo rešenje: na drugom telefonu instalirajte besplatnu aplikaciju „Photomath“ (android, ios); uđite u tu aplikaciju pa kameru usmerite ka ekranu telefona gde se pojavljuju matematički zadaci; kada se pojavi zadatak uslikajte ga i dobićete instant rezultat.

UPDATE februar 2022.: dosta su otežali sakupljanje poena te ova aplikacija više nije isplativa. Košnica se veoma brzo prazni, razmak između igranja su povećali, količinu meda po reklami su smanjili… generalno više NE preporučujem aplikaciju ako želite da zaradite koji dinar. Ali, ako vam je zanimljivo da učestvujete u kvizovima onda što da ne.

Ispod sledi originalni članak sa aktuelnim izmenama (feb. 2022.)

Primetio sam po komentarima na blogu da vam je AdBalu aplikacija veoma interesantna pa sam rešio da napišem zaseban članak o njoj. Ovde ću da odgovorim na sva pitanja koja imate: kakva je zarada, kako funkcioniše, kako isplaćuju…

AdBalu aplikacija

Pre svega da objasnim šta je AdBalu, kakva je to aplikacija i šta se tu radi.

Sakupljate novčiće učestvovanjem u dnevnom kvizu. Trenutno je ukupna nagrada 10.000 novčića i ona se deli na sve pobednike. U kvizu pobeđujete tako što tačno odgovorite na 10 pitanja. Kviz počinje svakoga dana u 21h.

Ako neko pitanje pogrešite možete iskoristiti pčelicu kako biste nastavili da igrate. Pčelicu možete iskoristiti samo jednu u toku kviza na bilo kom pitanju sem na poslednjem.

Sva pitanja (kao i cela aplikacija) su na srpskom jeziku, što će značiti onima koji ne znaju engleski.

adbalu aplikacija slike

Mini dueli

Na početnoj stranici sada postoje i dueli gde možete odmeriti znanje sa nasumičnim takmičarom. Dueli su podeljeni u 3 grupe i razlikuju se po tome koliko možete da izgubite i dobijete meda.

 1. grupa: ako pobedite dobijate 10g, ako izgubite ne oduzima vam se ništa
 2. grupa: uložite 20g pa ako pobedite dobijate 40g, a ako ne onda ste izgubili ulog
 3. grupa: uložite 40g pa ako pobedite dobijete 80g, a ako ne onda ste izgubili ulog

Pitanja su iz raznih kategorija, imate 4 ponuđena odgovora i 10 sekundi. Pobednik je onaj ko brže da tačan odgovor. Ako oboje pogrešite onda ste na nuli (tj. vraća vam se ulog).

Virtuelni med

Pored te igrice novčiće možete kupiti pomoću meda koji sakupljate tokom dana (ako želite).

Med sakupljate tako što na svakih 6 sati gledate od 1 do 4 reklame od po 10-15 sekundi i ponekad odgovorite na jednu anketu.

Kada pogledate reklamu imate pitanje i 4 ponuđena odgovora. Pitanja su vezana za tu reklamu, npr. šta se vidi na slici, šta neka osoba nosi, koje boje je nešto…

Svaka reklama nosi 10 ili 20 grama meda s tim što ako pogrešite možete ponovo pokušati za duplo manje grama. Anketa se pojavi s vremena na vreme i ona donosi 10 grama.

Košnica i energija

Medved ima „energiju“ koja se troši dok gledate reklame. Indikator energije se nalazi u gornjem levom uglu u vidu narandžaste linije. Kada se ta linija popuni morate čekati 6 sati da bi se dopunila i vi mogli opet da gledate reklame.

Sa druge strane imate košnicu koja se postepeno prazni . Na svaki deseti minut u satu košnica se napuni na 100% i onda se polako prazni do 0%. Otprilike košnica se isprazni sama od sebe za nekih 30 sekundi do 3 minuta.

Znači:

 1. energija se troši dok gledate reklame i obnavlja se na 6 sati od trenutka kada krene da se umara
 2. košnica se puni na deseti minut u satu i prazni se sama od sebe
 3. da biste gledali reklame morate imati meda u košnici ali i energije

Najbolja strategija vam je da svakih 6 sati uđete u aplikaciju na pun sat. Ako ne stignete, onda čekate 10 minuta kako bi košnica opet bila puna.

Ako vam se desi da medvedu ostane energije ali vam se košnica isprazni, onda čekate deseti minut da se napuni.

AdBalu zarada

E sad, koliko se može zaraditi preko ove aplikacije? Ipak je zarada glavna poenta aplikacije.

U prethodnom članku sam napisao da se može sakupiti oko 400 gr meda dnevno, međutim sada su smanjili pa se može sakupiti oko 150-200 grama na dan. Da biste sakupili toliko meda morate ga sakupljati 3x na dan. Ali, zavisi koliko igrate kvizova, tu može da se sakupi još dosta.

U tabeli ispod možete videti koliko novčića možete kupiti za koliko meda.

NovčićiPotrebno meda:
50750 gr
1001.4 kg
1.00012.5 kg
2.00023 kg
5.00055 kg
10.000100 kg

U tabeli ispod možete videti koliko para možete dobiti za koliko novčića.

IsplataPotrebno novčića:
500 RSD750
1.000 RSD1.400
2.000 RSD2.600
5.000 RSD6.000
10.000 RSD10.000

Za oko 2 meseca možete sakupiti za 500 RSD (pre je bilo lakše) i ostane vam 250 novčića (1.000 – 750). Ti novčići što vam ostanu kasnije možete iskoristiti za narednu isplatu.

Kao što vidite u tabeli uvek će vam ostati meda nakon što kupite novčiće i uvek će vam ostati novčića kada zatražite isplatu. To je namerno tako namešteno da bi vas naterali da nastavite sa igranjem nakon isplate.

Referal

Ako pozovete prijatelje da se priključe preko vas onda ćete dobijati med i od njih ako igraju.

Prijatelji vam donose 10% od meda koji oni sakupe. Prijatelji vaših prijatelja vam donose 1% meda. Svaki prijatelj vam donosi i po 1 pčelicu.

Možete imati maksimalno 25 prijatelja. Prijatelje ne možete ukloniti sa liste. Jedini način da se uklone (i oslobode vam slot) je da obrišu nalog.

AdBalu isplata

Da li isplaćuju? Da, ja sam povukao dve uplate već: jedna od 500 i jedna od 1.000 dinara.

AdBalu je registrovana d.o.o. firma i isplaćuju kao firma vama na račun ili putem PostExpress-a.

U suštini, odete na odeljak za isplatu, izaberete metod isplate, izaberete koji ček želite i popunite podatke. Ne znam kako je za PostExpress jer sam ja u oba slučaja izabrao uplatu na račun.

adbalu isplata uputstvo

Kad sve to popunite potvrdite formu i to je to! Ako ste izabrali uplatu na račun novac će vam stići uglavnom naredni radni dan.

Ispod možete videti kako izgleda kada legne uplata na račun.

adbalu isplata dokaz

Dakle, AdBalu nije nikakva prevara, barem što se isplaćivanja tiče. Do sada nisam imao nikakvih problema oko toga.

Drugi načini za zaradu

Ako vas AdBalu ne privlači i tražite neke druge načine za zaradu u slobodno vreme, pročitajte moj prethodni post – LINK.

Naravno, ako i vi znate za neke slične aplikacije/sajtove napišite u komentaru ispod.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

778 komentara

 1. Poštovani,

  Pokušavam da popunim obrazac za uplatu para na tekući račun i kada dodjem do potvrdi , ne da mi da potvrdim i stalno me upozorava da treba da popunim obavezno polje JMBG bez obzira što sam to već popunila.

  Objasnite mi o čemu se radi…

 2. Poštovani,
  kako od 3 referala nisam dobio po 1 kg. meda, molim za mail AdBalu, da ih kontaktiram!
  Pozdrav Sinisa

 3. Blokorali su me na 53kg i ne daju mi da igram dalje. Točak sreće se zavrti i zaustavi, a onda se pitanje večno učitava. Ranije su to radili pre nego što se sakupi 100kg meda (negde posle 95kg), jer je tada bila maksimalna isplata 10.000 dinara, a sada to rade pre nego što se sakupi 55kg meda i 1.000 novčića, jer su smanjili maksimalnu isplatu na 5.000 dinara, koja je dostupna kad se ispune oba ova uslova. Jedina opcija su mi dva nova prijatelja koja će sakupiti po 2kg, a meni doneti po 1kg bonusa i navršiti tih 55kg. Mada kako su krenuli, ne bi me iznenadilo da mi prevaranti blokoraju i registraciju prijatelja. Uglavnom probaću da uzmem tih 5.000dinara i napuštam ove sabotere. A nekada su bili baš cool.

 4. svi se ukljucite na aplikaciju,dok jos ima mesta, na nickname:
  a. nikolic

 5. Prilikom registracije unesi moj nadimak ‘Makica.p’ da bismo oboje dobili ekstra pčelice-džokere! :)’

  • Ako želite da se registrujete ukucajte stefan1308 i sakupljajmo med zajedno

  • Почели су да краду и да не дају новчиће када победише у квизу. Не знам да ли се то још некоме десило.

 6. Ja sam dobila uplatu od 10000din. Jeste da sam bila uporna 1,5god,ali je uplata legla na racun,za jedan dan. Ima primedbi više,a jedna od njih je ta što dobijem obaveštenje da je moj prijatelj sakupio 2kg meda i da ja dobijam 1kg meda,a tog kg meda nema nigde.
  Ako neko želi da sakuplamo med može da unese nadimak
  NaleNatasa

Komentari su onemogućeni za ovaj članak.