Xiaomi drugi najveći brend pametnih telefona u Centralnoj i Istočnoj Evropi

Globalni tehnološki lider Xiaomi dospeo je na drugo mesto kao jedan od vodećih brendova pametnih telefona u Centralnoj i Istočnoj Evropi u trećem kvartalu 2020. godine, sa rastom od 80% u odnosu na prošlu godinu i dostigao tržišni udeo od 27%, navodi Canalys.

Kompanija je porasla za 91% i dostigla 19% tržišnog udela na nivou Evrope i ostala je treći brend pametnih telefona u istom periodu.

Centralna i Istočna Evropa bile su jedne od ključnih regija na Xiaomi-jevom putu globalnog širenja. Tokom proteklog kvartala uveli smo mnogo novih proizvoda kako bismo zadovoljili sve veću svakodnevnu potražnju u regionu„, rekao je Andrew Wong, generalni menadžer Xiaomi-a za Centralnu i Istočnu Evropu, Nordijske i Baltičke zemlje.

Videli smo višestruki rast naših performansi zahvaljujući svim našim naporima da konsolidujemo online i offline maloprodajni sistem i nepokolebljivoj podršci naših poslovnih partnera“ – dodao je on.

xiaomi brend canalys 2020
xiaomi brend canalys 2020

U Centralnoj i Istočnoj Evropi Xiaomi se popeo za jedno mesto i postao drugi najveći brend pametnih telefona u drugom tromesečju 2020. U istom izveštaju Xiaomi je nastavio svoju vodeću ulogu kao vrhunski brend pametnih telefona u Poljskoj i Ukrajini drugi i osmi uzastopni kvartal za redom, sa tržišnim učešćem od 29% i 40% u trećem kvartalu.

O Xiaomi

Korporacija Xiaomi je osnovana 2010. godine, dok je 9. jula 2018. godine dospela na listu Glavnog odbora berze Hong Konga. Xiaomi je internet kompanija sa pametnim telefonima i pametnim hardverom povezanim IoT platformom u svom jezgru.

Sa jednakim naglaskom na inovacijama i kvalitetu, Xiaomi kontinuirano teži visokom kvalitetu korisničkog iskustva i operativnoj efikasnosti. Kompanija konstantno proizvodi neverovatne uređaje sa pristupačnim cenama, kako bi svi mogli da uživaju u boljem životu kroz inovativne tehnologije.

Xiaomi je trenutno treći najveći svetski brend pametnih telefona i osnovao je vodeću svetsku IoT platformu sa 271 milionom pametnih uređaja povezanih na svoju platformu, ne računajući pametne telefone i laptopove. Xiaomi proizvodi su prisutni na više od 90 tržišta širom sveta.

U avgustu 2020. kompanija se po drugi put našla na Fortune Global 500 listi, zauzevši 422. mesto, što je 46 mesta više u odnosu na prošlu godinu. Takođe, rangirala se na 7. mestu među internet kompanijama na listi. U maju 2020. kompanija je ponovo dospela na Forbsovu globalnu listu 2000, a njen rang je skočio na 384. mesto.

Xiaomi je sastavni deo Hang Seng indexa, Hang Seng kineskog preduzeća i Hang Seng TECH indexa.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *