Kako izoštriti, obojiti i očistiti STARE slike? (AI aplikacija)

Volim da pišem o veštačkoj inteligenciji jer me svaki put oduševe njeni rezultati. Uglavnom pratim razvijanje AI na polju obrade slika i video snimaka, što se da videti po broju članaka na ovom blogu.

Pre par dana otkrio sam jednu aplikaciju koja poboljšava slike i video snimke koristeći upravo AI i prijatno sam se iznenadio kako radi.

Primarno sam tražio aplikaciju koja bi restaurirala jednu staru fotografiju koju čuvam a koja je bezbojna, ima oštećenja i mutna je.

Rezultat? Ne mogu reći da sam prezadovoljan ali od svih AI alata koje sam probao ova aplikacija je dala najbolje rezultate.

Ova aplikacija u besplatnoj verziji nudi uglavnom sve alate, a ja sam koristio ovim redom sledeće:

  1. Uklanjanje oštećenja (DeScratch)
  2. Enhance
  3. Colorize

Jedino što mi je smetalo to je što aplikacija izoštri samo zamućeno lice, ne i celu sliku. Možda je to greška u mom slučaju, a možda tako zapravo i radi.

Ne mogu vam ovde ostaviti primer moje slike zbog kršenja privatnosti osoba koje se na njoj nalaze, ali vidite već na javno dostupnim primerima da aplikacija radi savršeno.

Uglavnom, trebaće vam besplatan nalog (kreira se u samoj aplikaciji) i sa tim Free nalogom imate 5 besplatnih optimizacija. Takođe, ne možete koristiti „Enhance+“ alatku.

Ono što je bitno napomenuti to je da i sa besplatnim nalogom možete preuzeti sliku u punoj rezoluciji i bez vodenog žiga – što je retkost.

Svaka slika se šalje na njihov server na obradu i nazad vama da je preuzmete. Ako želite možete nakon obrade obrisati sve vaše slike sa njihovog servera. Dovoljno je da tapnete na svoju ikonicu u gornjem levom uglu pa izaberete „Erase all content“.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

  1. IKoristim ju duze vrijeme, istina je da samo lice izoštri ali sam primjetio kao AI stavi neke detalje koji nisu u originalu bili ( primjer: zubi sasvim drugaciji)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *