Minecraft Earth se gasi juna 2021.

Minecraft Earth je AR verzija popularne igre Minecraft koja se igra preko telefona u stvarnom svetu. Igra je objavljena oktobra 2020. godine i već se gasi u junu ove godine.

Verovatno ste odmah primetili da je igra objavljena u najnezgodnijem trenutku jer je svet zadesila pandemija odmah nakon toga. Budući da je cela poenta igre da se igra sa prijateljima u stvarnom svetu, najpametniji potez je ugasiti je skroz jer se čini da pandemija neće skoro proći.

Minecraft Earth dizajniran je za slobodno kretanje i zajedničku igru – dve stvari koje su postale gotovo nemoguće u trenutnoj globalnoj situaciji. Kao rezultat toga, doneli smo tešku odluku da prerasporedimo svoje resurse u druga područja koja pružaju vrednost Minecraft zajednici i da ukinemo podršku za Minecraft Earth u junu 2021. godine“ – naveli su Mojang i Microsoft u izjavi.

Šta će se desiti sada?

Krajem juna ove godine, tačnije 30. juna, Mojang gasi sve Minecraft World servise. To u suštini znači da će se obustaviti razvijanje igre, više neće moći da se preuzme niti igra, a 1. jula sve što igrač nema vezano za Character Creator i Minecoin će biti obrisano.

Mojang je objavio poslednji update pred gašenje koji sadrži sve što je planirano da bude objavljeno. Pored toga ima još zanimljivih izmena koje bi trebale da povećaju zabavu pred sam kraj:

  • Uklonjena je mogućnost korišćenja pravog novca
  • Drastično su umanjili cenu rubija
  • Ubacili su sve završene i neobjavljene sadržaje koji su bili u planu
  • Skraćeno je vreme za kraftovanje i smelting
  • Zamenjeni su neiskorišteno kraftovanje i smelting bustovi sa radijus bustovima istog nivoa
  • Igrači koji se prijave između 5. januara i 30. juna dobijaju Character Creator iteme

Šta će se desiti sa nalozima?

Igrači kojima ostanu rubiji dobiće Minecoins što mogu iskoristiti u Minecraft pijaci za kupovinu skinova, paketa tekstura, mapa i mini-igara. Pored toga, ako je igrač kupio Minecraft World dobiće je besplatno Minecraft Badrock“ – piše Game Shop Srbija.

Minecraft Earth je objavljen oktobra 2019. godine i imala je za cilj da parira Pokemon Go igrici koja je dominirala AR žanrom.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *